JO de la Paris, 2024, ziua 7: Canotajul suplimentează numărul de medalii, atletismul i-a ținut pe români cu ”sufletul la gură”, iar yachting-ul continuă pe aceeași linie

Sursă foto: Facebook - Olympics

Ziua a șaptea oficială a Jocurilor Olimpice de la Paris, 2024, a fost una în care sportivii români au evoluat la trei discipline, canotaj, atletism și yachting. Numărul de medalii obținute a atins cifra șase, iar toate probele în care au fost prezenți membrii ai echipei ”Team Romania” au fost disputate.

Florin Lehaci si Florin Arteni au terminat pe locul al patrulea proba de dublu rame masculin, dupa ce au mers cap la cap cu britanicii in prima jumatate a distantei. Canotorii romani au fost depasiti de croati si elvetieni pe finalul cursei si pierd medaliile de bronz.

Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel au terminat pe poziția a doua cursa de dublu rame feminin, câștigând lupta directă cu echipajul lituanian, dar mai ales cu australiencele, pe care le-au depășit pe ultima sută de metri. Olandezele au încheiat primele întrecerea, după ce au pornit tare și s-au menținut. Două medalii de argint și una de aur la canotaj.

Ionela Cozmiuc și Gianina Van Groningen au cucerit medalia de argint la proba de dublu vâsle categorie ușoară, după ce au fost mai mereu cu jumătate de barcă în spatele britanicelor. Dupa ce au terminat pe locul al șaselea la Tokyo 2020, la Paris 2024 obțin poziția secundă. Pe locul al treilea au încheiat grecoaicele.

Daniela Stanciu a ratat calificarea în finala probei de săritură în înălţime, la Jocurile Olimpice de la Paris. Ea a terminat pe locul 11 în Grupa A, cu o performanță de 1.88 m. Ebru Bolat ocupă locul 30 la general după trei curse, în cadrul clasei Dinghy, la yachting. Competiția are loc în Marsilia.

Andreea Taloş s-a calificat de pe locul 9, în finală la triplusalt, la Jocurile Olimpice de la Paris. Diana Ion a fost pe locul 13, prima sub linie. Rareş Toader a ratat finala olimpică la aruncarea greutății. Atletul român a avut a 18-a performanță, cu 20.24 m.

Programul complet al românilor sâmbătă, la Jocurile Olimpice de la Paris:
Atletism
21:20 triplusalt feminin – finala: Andreea Taloş
Canotaj
11:06 simplu vâsle masculin – Finala B: Mihai Chiruţă
11:50 opt plus unu feminin – Finala A: Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu
12:10 opt plus unu masculin – Finala A: Mihăiţă Ţigănescu, Laurenţiu Danciu, Bogdan Băitoc, Constantin Adam, Marius Cozmiuc, Mugurel Semciuc, Florin Arteni, Florin Lehaci şi Adrian Munteanu
Înot
12:30 1.500 m liber masculin – serii: Vlad Stancu
Polo pe apă
22:05 Italia – România (Grupa A, masculin)
Tir cu arcul
12:01 individual feminin – optimi: Mădălina Amăistroaie
Yachting
15:25 Dinghy feminin: Ebru Bolat

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.