JO de la Paris, 2024, ziua 8: Canotajul mai aduce o medalie de aur, iar locul 12 în clasamentul general ne revine: prestație decentă la atletism, dar ”dezastru” la polo

Sursă foto: Facebook - Olympics

Ziua cu numărul opt a sportivilor români de la Jocurile Olimpice de la Paris a fost una plină de evenimente, dar cel mai important rezultat a fost înregistrat la canotaj, acolo unde o nouă medalie de aur a fost procurată. Yachting-ul românesc de la competiția din Hexagon a urcat în clasament, iar atletismul ocupă un loc onorabil, în timp ce polo-ul rămâne cel mai slab.

Mihai Chiruță a ocupat locul 1, în cadrul finalei B a probei de simplu. Canotorul nostru a terminat competiția pe 7. Startul festiv al zilei de canotaj a fost dat de Elisabeta Lipă. Barca feminină de 8+1 este din nou campioană olimpică! Fetele noastre au făcut recital în finală, pe care au câștigat-o cu un avans de peste 4 secunde în fața Canadei. Bronzul a fost adjudecat de Marea Britanie. România a cucerit ultima dată aurul probei în 2004, la Atena.
Echipajul României de 8+1 a terminat pe locul 5. Băieții noștri nu au reușit să lupte pentru medalii. Aurul a fost câștigat de Marea Britanie. Argintul merge la Olanda, iar bronzul se duce către SUA. Mădălina Amăistroaie s-a oprit în optimile de finală ale probei de tir cu arcul. Românca a cedat în fața sud-coreencei Suhyeon Nam, cu 6-2.
Vlad Stancu nu a luat startul în seriile probei de 1500 m. El a avut probleme și la 800 m. După cursă, sportivul nostru s-a declarat dezamăgit și a dezvăluit că nu a putut să dea totul din cauza faptului că în ultimele zile a fost depistat pozitiv cu COVID-19.
Ebru Bolat a urcat astăzi pe locul 19 în proba feminină de dinghy, după primele șase curse de la Jocurile Olimpice.
Românca era pe locul 30 după primele 3 curse, dar a reușit o evoluție excelentă în cursa a patra, în care a fost pe locul 5, poziție care i-a permis să urce în clasamentul general. Bolat are 84 de puncte, iar lider este olandeza Marit Bouwmeester.
Andreea Taloș a ratat prima săritură, călcând pragul cu 4,3 cm. În cea de-a doua încercare, românca nici nu a mai sărit, dându-și seama că a călcat încă o dată pragul. A treia încercare a Andreei Taloș a reușit. Românca a sărit 14,03 metri. Andreea Taloș a încheiat pe locul 10 finala de la triplusalt.
Naționala de polo a României a suferit a patra înfrângere consecutivă la Paris 2024. „Tricolorii” au cedat cu scorul de 18-7 în fața Italiei, care a urcat pe primul loc în clasamentul grupei A, cu 11 puncte. România este ultima în ierarhie, cu 0 puncte, dar poate să urce o poziție, dacă învinge Muntenegru luni seară, în următorul meci din faza grupelor. Într-un alt meci al zilei din competiția de polo, Serbia a învins Franța, scor 15-8.

Programul complet al românilor duminică, la Jocurile Olimpice de la Paris:

Atletism
11:05 3.000 m obstacole feminin – turul I: Stella Rutto
11:20 aruncarea ciocanului feminin – calificări – Grupa A: Bianca Ghelber

Yachting
15:35 Dinghy feminin: Ebru Bolat

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.