JO 2024: Scandalul iscat în urma exercițiului Sabrinei Voinea de la sol s-ar putea încheia la masa verde!

Sursa Foto: Facebook - TVR1

Scandalul iscat la Jocurile Olimpice cu gimnastele românce Sabrina Voinea și Ana Bărbosu s-ar putea încheia la ”masa verde”.

Luni, în finala de la sol, Sabrina Voinea, clasată pe 5, a acuzat faptul că a primit o notă prea mică, fiind depunctată neregulamentar cu o zecime, iar Ana Bărbosu a fost deposedată de medalia de bronz în urma unei contestații făcute de o americancă, cea care a concurat ultima.

Delegația României, în frunte cu Mihai Covaliu și fosta mare gimnastă Nadia Comăneci, au adus dovezi și au contestat depunctarea Sabrinei Voinea.

Președintele COSR urmează să aibă o discuție decisivă cu președintele Federației Internaționale de Gimnastică, niponul Morinari Watanabe. „Noi am trimis o scrisoare către Federația Internațională de Gimnastică, o scrisoare care a fost primită. Federația Română de Gimnastică face și ea demersurile regulamentare din punctul de vedere al forului de specialitate din România, către Tribunalul de Arbitraj Sportiv”.

În cazul în care depunctarea primită de Sabrina Voinea va fi anulată în urma reanalizării exercițiului, ea ar urca pe locul 3, peste americanca Jordan Chiles, aducând o nouă medalie pentru România, a opta la JO 2024.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.