JO Paris 2024 – Romania se califica la urmatoarele probe, la canoe dublu si la saritura in lungime!

Foto: Facebook | Comitetul Olimpic și Sportiv Român / Cristian Nistor

Canoiștii Oleg Nuţă şi Ilie Sprîncean s-au calificat, marţi, în semifinalele probei olimpice de canoe dublu pe distanţa de 500 metri.  Cei doi tricolori au încheiat cursa cu timpul de 1:40.00.

Comitetul Olimpic și Sportiv Român.:  „Scăpați de emoțiile debutului și cu dorința de a arăta ceea ce au pregătit acasă, Ilie Spincean și Oleg Nuță au terminat cursa din sferturi pe locul 2, după Brazilia. Încă sunt nemulțumiți de timp, 1:40.00, acasă la Snagov au fost mult mai rapizi”.

”Eram puțin dezamăgit de dimineață, să fiu sincer, nu e ceea ce ne reprezintă pe noi, nu e ceea ce am muncit acasă, a fost o amestecătură de emoții!”, a confirmat Oleg Nuţă.

”Când am ajuns în start, la serii, parcă au venit toate peste noi, am plecat prea tare din start și țopăia barca. Acum am încercat cu o frecvență mai mică și am mers mai bine!”, a declarat Ilie Sprîncean.

„Băieții mai au o cursă până la finală, poimâine. Sunt hotărâți să dea totul. Succes, băieți!”, a adăugat COSR.

Cele două semifinale ale probei de canoe dublu 500 m sunt programate joi, de la orele 12:20 şi 12:30, iar finala va avea loc tot joi, de la ora 14:20.

Tot astazi, Alina Rotaru Kottman s-a calificat in finala probei de saritura in lungime.

Alina a debutat în concurs cu 6,45 m., a continuat cu 6,46 metri, ultima săritură fiind cea izbăvitoare, care i-a asigurat calificarea în finală.

Cu 80.000 de spectatori în tribunele de pe Stade de France, Alina Rotaru-Kottmann a  izbutit, la ultima încercare, o săritură de 6,63 m, suficientă pentru calificare.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.