Mircea Lucescu, instalat oficial în funcţia de selecţioner al echipei naţionale a României

Foto: Mario Soare

Mircea Lucescu, cel mai titrat antrenor român din istoria fotbalului românesc, a fost instalat oficial, marţi, în funcţia de selecţioner al echipei naţionale a României, pe care a mai ocupat-o în urmă cu 38 de ani.

“Multe sentimente m-au încercat, nostalgie, în primul rând. Ieri am stat vreo trei ore de vorbă despre fotbal, plec cu un handicap al fotbalului românesc. Nu m-am gândit în niciun moment că o să mi se propună. Dacă vreți să fiu sincer, nu am vrut să mi se propună vreodată, pentru că doream să vină antrenori tineri. Edi Iordănescu făcuse un grup compact, omogen, era bine să continue. Era important să i se dea continuitate, dar din câte am înțeles, nu a vrut el. Am zis după să se vorbească cu Gică Hagi, pentru că el iubește echipa națională. În momentul în care nu veți avea altă soluție, eu am obligația de a mă întoarce și pentru a oferi tot ce am acumulat de-a lungul timpului.

Știu că este dificil, dar am încredere în generația de jucători, este un grup învingător. Ceea ce s-a întâmplat cu Belgia și Olanda a fost dovada clară că există lipsă de experiență. Este un grup de jucători care poate crește foarte mult. Le dă dreptul să creadă în continuare în potențialul lor. În fotbal rămâi cu momentele frumoase. Discuția a fost despre fotbal, cred că fotbalul românesc merită acest risc. Nu am nevoie de bani, nici de crearea unei imagini anume, m-au împins spre națională acele momente frumoase trăite. Un singur lucru m-a determinat: dragostea pentru fotbal. Voi face absolut totul pentru a reuși calificarea la CM”,  a declarat Mircea Lucescu, marţi, într-o conferinţă de presă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.