Primăria Capitalei începe al 9-lea tratament împotriva țânțarilor

Foto: PMB/ facebook

În Capitală continuă seria tratamentelor de dezinsecție. Mașinile cu substanțe speciale vor intra în circulație diseară la ora 22 și vor pulveriza tratament până la ora 5 dimineața.

Cel de-al 9-lea tratament se va efectua pe parcursul câtorva seri și nopți, între orele 22:00 – 05:00. Programul poate fi modificat dacă starea meteo nu permite pulverizarea substanțelor.

Se va interveni în parcuri, pe spații verzi și terenuri ale instituțiilor publice, în cimitire, maluri de lac, piețe, târguri, oboare, pe aliniamente stradale etc.

În ceea ce provește substanțele, acestea sunt special concepute pentru a nu le face rău oamenilor și animalelor.

Produsele folosite sunt avizate de Ministerul Sănătății și, în concentrația utilizată, nu pun în pericol sănătatea oamenilor sau a animalelor, a informat Primăria Municipiului București, pe pagina oficială de Facebook.

Pentru întreg anul sunt prevăzute în Programul Unitar de Acțiune, aprobat de Consiliul General al Municipiului București, un total de 14 tratamente. Acestea sunt efectuate de Compania Municipală Eco Igienizare.

Primăria Municipiului București îi roagă pe cetățeni să facă reclamații în cazul în care sesizează focare de infestare. Sesizările se pot face telefonic, la 0752.041.898 și pe e-mail la sesizari@cmeib.ro.

Municipalitatea face eforturi pentru a asigura un mediu sănătos pentru bucureșteni, mai ales în contextul actual, când pericolul infectării cu virusul West Nile este în creștere. După ce a fost confirmat primul caz în Capitală, specialiștii de la Cantacuzino au anunțat că au depistat țânțari purtători de West Nile în patru sectoare ale Bucureștiului.

Nu există vaccin împotriva infecției cu virusul West Nile, și nici tratament specific. Infectarea poate duce la dureri de cap, stare de vomă, febră și dureri de mușchi. În cazurile grave, pacienții pot face encefalită sau meningită, boli grave care necesită internare în spital.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.