Canotorii medaliaţi la JO 2024 si lotul de gimnastica au revenit în țară

Loturile de canotaj și gimnastică au revin în România după prestațiile de la Jocurile Olimpice de la Paris.

Ei sunt primiți la salonul prezidențial, de la Aeroportul Henri Coandă.

Prezenti la eveniment sunt si sportivi de la cluburile de canotaj “CS Mureșul Canotaj”, respectic, “Ceahlăul Piatra-Neamț”.

Canotajul românesc a obţinut cinci medalii la JO 2024, două de aur şi trei de argint.

Au urcat pe prima treaptă a podiumului echipajul Andrei Cornea/Marian Enache la dublu vâsle masculin şi echipajul feminin de opt plus unu (Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu). Au obţinut argintul olimpic Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş la dublu vâsle feminin, Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel la dublu rame feminin şi Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin categorie uşoară.

La gimnastică, România a ocupat locul 7, iar Sabrina Maneca Voinea s-a clasat pe 8 la bârnă şi 5 la sol, în timp ce Ana Maria Bărbosu a ocupat locul 4 la sol.

Mihai Covaliu: “Bună ziua, tuturor. Mulțumim pentru primirea extrem de călduroasă. Putem simți emoția și bucuria cu care ne-ați întâmpinat. După cum știți, competiția olimpică este în desfășurare. Canotajul, gimnastica și tenisul de masă s-au întors în țară. Felicităm pe toată lumea, bravo celor care au reușit să vină și cu medalii, dar felicitări și celor care nu au reușit de data aceasta medalii olimpice. Unii sunt supărați, este bine să fie triști, pentru că data viitoare nu vor mai greși. Suntem în primele 20 de națiuni ale lumii, deocamdată, ca medalii. Avem pentru ce să fim bucuroși și sperăm ca restul sportivilor să câștige medalii. Am plecat la drum nu singuri. Un ciclu olimpic se construiește cu răbdare, tocmai pentru ca la JO să urcăm pe podium. Acești sportivi au reușit după o muncă extraordinară și după o competiție grea. Doresc să le spun că suntem mândri de ei, sunt bucuroși cu aceste frumoase medalii. După părerea mea, sunt cele mai frumoase medalii de la ultimele ediții olimpice. Se cuvine să le mulțumim celor care sunt alături de noi, membrii familiei, colectivele tehnice, oamenii știuți și cei mai puțin știuți. Toți au câte o bucată din această medalie. Mulțumim celor care au oferit sprijin material și moral. Au fost mulți care au pus umărul la realizarea frumoaselor rezultate. Vom mai obține medalii. Despre gimnastică pot spune că suntem mândri de cum ați concurat, să aveți încredere în noi, unii oameni trebuie să își facă datoria. Nadia Comăneci a pus o presiune fantastică pentru ca nota să fie cea corectă. După 12 ani, să concurați de la egal la egal cu cele mai mari gimnaste ale lumii, nu este puțin lucru.”

Elisabeta Lipă: “Sunt impresionată că sunteți într-un număr atât de mare alături de noi. Este momentul mulțumirilor, când te întorci acasă de la competiția supremă. La această ediție au fost cei mai buni dintre cei mai buni. Felicitări tuturor pentru munca depusă, pentru tenisul de masă nu a fost momentul, dar trebuie să vină. Din toată inima, felicitări campionilor. Este o ediție de suflet, foarte greu, nu pot să vorbesc la trecut. Celor care sunt în febra competiției le urez să urce pe podium. România se poate prezenta foarte frumos. Când am plecat de acolo, țara noastră era pe locul 16, datorită sportivilor minunați. Avem potențial și trebuie să avem grijă de ei pentru ca la următoarea ediție să fim și mai bucuroși. Mulțumesc sportivilor și tuturor antrenorilor. Pentru că bucuria nu poate fi pe măsura rezultatelor, pot spune că toată viața am fost aproape de gimnastică. Sunt multe întrebări la care nu ați primit răspuns, pentru că nu a avut cine să vi-l dea. Nu o să pot uita toată imaginea cu Ana, după ce pe tabelă a apărut locul trei, iar, dintr-o dată a apărut pe locul patru. Nu pot uita agitația Cameliei, știind că exercițiul Sabrinei a fost aproape perfect. Să fiți convinse că noi toți vă susținem să luați medalia pe care o meritați. Sabrina, ai grijă de mama, îmi pare rău că trăiți o asemenea experiență la vârsta fragedă. Ana, fii puternică, ai pierdut o luptă, dar nu un război. Sunteți sportivi de excepție. Știți ce vreți.”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.