Patru cadre medicale de la Spitalul Pantelimon, ridicate de poliţişti şi duse la audieri

Sursa foto: SANITAS-Spitalul Clinic de Urgenta Sfantul Pantelimon Bucuresti/facebook

Patru angajaţi ai Spitalului Pantelimon au fost ridicaţi astăzi şi duşi la audieri, în dosarul deceselor suspecte de la Secţia ATI.

„În dimineaţa zilei de 07.08.2024, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi poliţiştii din cadrul DGPMB – Serviciul Omoruri au pus în executare patru mandate de percheziţie domiciliară emise de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti pentru locuinţele unor angajaţi ai Spitalului Clinic de Urgenţă ‘Sf. Pantelimon’ Bucureşti. De asemenea, la sediul Serviciului Omoruri au fost aduse patru cadre medicale, în vederea audierii”, a informat Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Procurorii au deschis un dosar penal cu privire la infracţiunea de omor după ce în aprilie au primit o sesizare de la o asistentă angajată la Spitalul „Sf. Pantelimon” cu privire la faptul că, în perioada 4 – 7 aprilie 2024, în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI), ar fi decedat 17 pacienţi, ca urmare a reducerii voluntare, de către personalul medical, a dozei de noradrenalină – un neurotransmiţător utilizat pentru creşterea sau menţinerea tensiunii arteriale.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.