Recompense neobișnuite pentru medaliaţii olimpici

foto: Olympics/Facebook

Un diamant, o excepţie de la serviciul militar, un apartament, vaci sunt doar câteva dintre recompensele pe care sportivii care participă la Jocurile Olimpice de la Paris le aşteaptă în schimbul unei medalii de aur, de argint sau de bronz, conform delegaţiilor din ţările lor, citate de AFP.

Astfel, medaliaţii cu aur la scrimă Cheung Ka Long şi Vivian Kong Man Wai din Hong Kong, au primit tichete de metrou pe viaţă din partea guvernului local. De asemenea, reţeaua de săli de sport Pure le oferă abonamente pe o perioadă nelimitată celor 35 de olimpici din metropola chineză pentru ca aceştia să poată ”reprezenta, pe viitor, Hong Kong la cel mai înalt nivel’.

De asemenea, orice medalie olimpică le garantează sud-coreenilor o scutire de la serviciul militar. Acesta este obligatoriu pentru toţi bărbaţii apţi fizic, chemaţi sub drapel pentru 18 luni.

Arcaşii sud-coreeni, care au cucerit patru din cele cinci medalii de aur acordate la tir cu arcul la JO de la Tokyo în 2021, au primit maşini de la sponsorul lor, constructorul Hyundai.

Pentru sportivul malaezian care va aduce prima medalie de aur din istorie pentru ţara sa la Jocurile Olimpice de la Paris, recompensa va consta în comenzi gratuite de mâncare de la firma de livrare Grab. Fericitul medaliat mai are promis şi un SUV marca Chery şi un apartament luxos de la compania Top Residency, conform guvernului.

Totodată, compania columbiană Avianca va acorda puncte de fidelitate (în mile) sportivilor decoraţi, în acord cu Comitetul Olimpic local: 100.000 pentru aur, 50.000 pentru argint şi 30.000 pentru bronz.

Medaliaţii mexicani vor primi o sumă de bani finanţată, printr-o manieră originală, din fonduri confiscate de Ministerul Justiţiei din SUA de la un om politic mexican acuza de spălare de bani, a anunţat preşedintele Andres Manuel Lopez Obrador.

Un diamant, o primă de 250.000 de zloţi (58.000 de euro), un apartament de două camere, un tablou şi bonuri de vacanţă sunt primele promise fiecărui polonez campion olimpic la un sport individual. Alţi medaliaţi vor primi, de asemenea, recompense constând în prime.

Sportivii irakieni calificaţi la JO 2024 au primit o parcelă de pământ, precum şi aproximativ 6.000 de euro. Ei vor beneficia, de asemenea, de primă lunară de 400.000 de dinari (275 de euro) din partea guvernului.

Halterofilul Ali Ammar Yasser a primit o maşină după calificare. Comitetul i-a promis, de asemenea, un milion de dolari dacă cucereşte bronzul.

Campionilor olimpici indonezieni la badminton de la Tokyo, Apriyani Rahayu şi Greysia Polii, li s-au promis restaurante pentru burgeri de către un influencer local, precum şi locuinţe.

Apriyani va primi, de asemenea, cinci vaci, o parcelă de teren şi trei kilograme de aur.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.