VIDEO: Cu un Darius Olaru ”sclipitor” și o echipă a rezervelor, FCSB trece de Farul lui Hagi și obține prima victorie din acest sezon. Asistență redusă în tribune

FCSB și Farul Constanța și-au dat întâlnire în ”Ghencea” într-un duel din etapa a cincea din Superligă care a pus față în față două foste campioane ale României. ”Roș-albaștrii” au învins cu scorul de 3-2, după ce bucureștenii au revenit fantastic pe final de meci, mai ales datorită lui Darius Olaru, care a bifat o dublă. După acest succes obținut la limită în întrecerea internă, clubul finanțat de Gigi Becali a ajuns la prima victorie din acest nou sezon.

Cu o echipă trimisă încă din primul teren plină de jucători de rezervă de antrenorul cipriot, Elias Charalambous, de altfel, exact cum anunța și patronul echipei din Capitală înainte de ora startului acestui meci, FCSB a încercat să ”odihnească” din fotbaliștii importanți în pragul returului dublei-manșe din turul trei preliminar al UEFA Champions League, de săptămâna viitoare, contra celor de la Sparta Praga.

În tabăra adversă, moralul era unul ridicat, deoarece constănțenii bifaseră primul triumf al stagiunii noi de Superligă în etapa precedentă, atunci când fotbaliștii antrenați de Gheorghe Hagi o depășeau pe Politehnica Iași pe teren propriu, la două goluri avans. Întâlnirea directă dintre FCSB și Farul a debutat cu o primă fază extrem de periculoasă creată de oaspeți, care, totodată, a dus la deblocarea tabelei de pe stadionul ”Steaua”.

Ionuț Vînă, cel care, în trecut, a făcut parte din componența lotului campioanei României, a primit o pasă la vreo 30 de metri distanță față de buturile adverse. Mijlocașul român a decis să ia acțiunea pe cont propriu, iar după ce a avansat fără probleme și fără să fie atacat de vreun adversar, s-a hotărât să șuteze. Mingea a fost deviată din drumul ei spre poarta celor de la FCSB de Vlad Chiricheș, care, după ce a atins balonul, l-a derutat pe Ștefan Târnovanu, iar goalkeeper-ul gazdelor nu a mai putut interveni. 1-0 pentru ”marinari” după cinci minute de joc în care posesia le aparținuse, iar inițiativa era de partea lor.

Replica bucureștenilor a venit la patru minute distanță, atunci când Ionuț Panțîru a combinat în colțul careului advers cu Alexandru Musi. Omul de profil ofensiv al formației antrenate de Elias Charalambous a rămas cu balonul la picior, iar după ce a ridicat mingea pentru o mai bună execuție, a finalizat din voleu, dar tentativa sa de a marca nu i-a creat dificultăți lui Alexandru Buzbuchi, care a reținut în doi timpi.

Mai apoi, Marius Ștefănescu a schimbat partea spre același Alexandru Musi, iar după o serie de driblinguri reușite, acesta a centrat pentru Daniel Popa. Atacantul venit de la U Cluj a încercat să reia spectaculos, din foarfecă, spre poarta constănțenilor, dar execuția sa a fost complet ratată, iar scorul partidei a rămas același ca cel stabilit în minutul cinci. Luis Phelipe a avut și el șansa de a egala, dar șutul fotbalistului brazilian, din careu, după un joc de pase construit în partea dreaptă, a trecut cu mult peste bara transversală.

După o șansă mare irosită de cei de la Farul, care au ratat incredibil din câțiva metri, prin Rivaldinho, care se descotorosise de Vlad Chiricheș, dar care nu a putut înscrie, Baba Alhassan a trecut și el pe lângă gol. Alexandru Musi a scos, pe un contraatac dus bine de bucureșteni, mingea la mijlocașul ghanez, dar acesta, după două-trei fente, a trimis în peluză. Una dintre cele mai mari ocazii ratate de FCSB a venit în minutul 26, atunci când șutul lui Luis Phelipe a fost respins în față de Alexandru Buzbuchi, iar Daniel Popa nu a putut relua din apropiere în plasă.

Un nou contraatac a fost bine construit, însă, de această dată, totul s-a întâmplat la poarta celor de la FCSB. Gabi Iancu și Rivaldinho s-au găsit bine în teren, iar mingea lansată pe poziție viitoare pentru Ionuț Vînă a fost trimisă de acesta din urmă în blocajul unui adversar, iar oaspeții s-au mulțumit cu un corner. Peste câteva minute, Nana Antwi a centrat precis pentru Daniel Popa, dar acesta a sărit eronat și a trimis peste poartă.

Golul egalizator a venit în minutul 42, atunci când dintr-o lovitură liberă de la marginea careului, Marius Ștefănescu a marcat din nou în ”Ghencea”. Execuția acestuia a trecut peste zid și a coborât în timp util pentru a intra în plasă și pentru a îl lăsa pe Alexandru Buzbuchi neputincios. 1-1 în Capitală între cele două echipe. Un singur minut a durat acest rezultat de egalitate, deoarece, la următorul atac, Farul a revenit în avantaj. Mihai Popescu a depășit în viteză un oponent, a centrat pe jos în careu, iar din gura porții, Narek Grygoryan a înscris fără greutăți. 1-2 arăta tabela de pe arena ”Ghencea” la pauza confruntării din campionatul intern.

Partida a fost atât de electrizantă, astfel încât la imediata reluare a jocului, lui Daniel Popa i-a lipsit foarte puțin pentru a împinge din alunecare balonul în poartă, după ce Nana Antwi centrase corespunzător. Totuși, partea întâi s-a terminat cu un avantaj minim pentru oamenii lui Gheorghe Hagi. În repriza a doua, FCSB a presat, iar după cele trei schimbări efectuate încă din minutul 46, eforturile au fost răsplătite abia în ultimele minute ale întâlnirii.

Darius Olaru a trimis o diagonală pentru Adrian Șut în partea dreaptă, iar după ce mijlocașul central a întors serviciul pentru căpitanul celor de la FCSB, o execuție de geniu a apărut. Golgheterul ”roș-albaștrilor” din sezonul precedent a ales să finalizeze cu un șut din prima, trimis pe jos, la colțul lung, iar după ce mingea a prins pământul, aceasta a intrat în poartă și a declanșat nebunia pe arena din Capitală. 2-2 indica rezultatul de pe tabelă, dar lovitura avea să fie dată în prelungiri.

Istvan Kovacs a dictat lovitură de la 11 metri pentru gazde în minutul al doilea de prelungiri, dar cu ajutorul intervenției video-arbitrajului. Adrian Șut a căzut în careul advers, după o ciocnire cu Mihai Popescu, iar din penalty-ul obținut, același Darius Olaru a punctat și a adus prima victorie pentru ”roș-albaștrii” în acest sezon de Superligă. Poziția în clasament ocupată de FCSB în prezent este cea de-a șaptea, cu cinci puncte din 12 posibile, în timp ce ”marinarii” sunt trei locuri mai jos, cu patru puncte, dar cu un meci în plus.

Pentru campioana României în exercițiu, urmează un duel european de mare anvergură, cu Sparta Praga, pe teren propriu, iar în tur, scorul a fost de 1-1. În întrecerea internă, fotbaliștii pregătiți de Elias Charalambous vor da peste Poli Iași, tot pe teren propriu. De partea cealaltă, Farul va evolua în campionat în compania lui Hermannstadt.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.