Aglomerație în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse

Sursa foto: Poliţia de Frontieră Română/facebook

Aproximativ cinci mii de autoturisme tranzitează, în interval de doar câteva ore, Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse, în timp ce la Călăraşi, de exemplu, traficul este extrem de redus. Autorităţile fac apel la turişti să utilizeze şi alte puncte de trecere de la graniţa cu Bulgaria, în condiţiile în care „Podul Prieteniei” se află în reparaţii, ceea ce măreşte timpii de aşteptare.

Numărul maşinilor care trec graniţa între Giurgiu şi Ruse s-a triplat faţă de perioadele anterioare, iar timpii de aşteptare au crescut chiar şi de zece ori.
Viorel Chiran, inspectorul-şef al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu: „Sunt 4.000-5.000 de autoturisme într-un timp restrâns, 4-5 ore. 15 iulie a fost una din zilele cele mai aglomerate şi, din ce îmi aduc aminte, cred că nu a fost mai mult de 150 de minute.”

Autorităţile de frontieră din Giurgiu cooperează cu cele din Ruse, astfel încât trecerea „Podului Prieteniei”, aflat acum în reparaţii pe partea bulgară, să fie cât mai rapidă. Însă autorităţile de frontieră fac apel către şoferi să utilizeze şi alte puncte de trecere a frontierei.

Viorel Chiran: „Pe la Punctul de Trecere a Frontienei Călăraşi cu feribotul doar un singur autoturism a trecut din România în Bulgaria în 12 ore. Rugămintea noastră a fost să fie folosite toate puncte de trecere a frontierei de la frontiera cu Bulgaria, nu numai la Dunăre, ci şi cele de la Garda de Coastă, de la frontiera de uscat.”

Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse este cel mai tranzitat de la graniţa cu Bulgaria

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.