Medalia de bronz a Anei-Maria Bărbosu va ajunge în curând în România, iar gimnasta va intra în posesia ei

Foto: COSR/ facebook

Medalia de bronz pentru Ana Maria Bărbosu va ajunge în curând în România, a declarat președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu.

Reamintim că Ana-Maria Bărbosu a obținut medalia de bronz, în urma audierilor TAS care au durat nu mai puțin de șapte ore în decursul acestei zile. Gimnasta din România a revenit pe a treia treaptă a podiumului, acolo unde se clasase și la finalul probei din finala de la sol de la Jocurile Olimpice de la Paris, dar care i-a fost acordată, după 30 de secunde de bucurie amară, americancei Jordan Chiles, ca urmare a contestației depuse de aceasta.

Contestația Sabrinei Maneca-Voinea a fost respinsă încă o dată de completul de judecată, la fel ca în sala de gimnastică, iar gimnasta în vârstă de 17 ani a urcat pe locul patru în clasamentul final. În acest context, ”Team Romania” a atins numărul de nouă medalii, iar Ana-Maria Bărbosu se va deplasa, cel mai probabil, la Paris, duminică, pentru a asista la ceremonia de închidere a Olimpiadei din Hexagon.
După o finală la sol care a fost extrem de controversată, în care două gimnaste din țara noastră au fost foarte nemulțumite de deciziile luate de arbitrii delegați la ultimul act al disciplinei respective, Ana-Maria Bărbosu a primit o veste pozitivă. Jordan Chiles a fost coborâtă de pe a treia treaptă a podiumului, deoarece contestația depusă de sportiva de peste Ocean a depășit termenul legal de un minut, iar în acest sens, gimnasta noastră a urcat pe poziția care îi asigură medalia de bronz în competiția de la Paris.
De partea cealaltă, în cazul Sabrinei Maneca-Voinea, situația nu a fost la fel de îmbucurătoare, deoarece contestația depusă de aceasta a fost refuzată pentru a doua oară de arbitrii și judecători. Imaginile și reluările care dovedeau că sportiva în vârstă de 17 ani nu depășise suprafața regulamentară de concurs nu au fost îndeajuns pentru ca gimnasta din țara noastră să primească un punctaj mai bun. România nu mai cucerise medalie olimpică la această disciplină de 12 ani, dar Ana-Maria Bărbosu a reușit să doboare această bornă negativă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.