METEO: Vremea rămâne caniculară în aproape toată țara

foto: Adriana Baciu

În această noapte, în Capitală, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimã va fi de 19…20 de grade, uşor mai coborâtã în zona preorãşeneascã.

Mâine, vremea se menţine canicularã, cu disconfort termic accentuat şi indice temperaturã-umezealã (ITU) peste 80 de unitãţi. Cerul va fi variabil, dar va deveni mai mult senin seara, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 35…37 de grade.

Și în țară, canicula şi disconfortul termic accentuat vor persista în Banat, Crişana, Oltenia şi local în Transilvania şi Muntenia unde indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi, iar în restul ţãrii vremea va fi cu mult mai caldã decât în mod obişnuit la aceastã datã, cu disconfort termic în creştere.

Temperaturile maxime se vor situa între 27…28 de grade pe litoral şi 38…39 de grade în Banat, sudul Crişanei, sudul şi sud-vestul Olteniei, precum şi în sud-vestul Munteniei.

Cerul va fi variabil, cu înnorãri dupã-amiaza şi seara în vest, nord-vest şi centru, unde vor fi averse şi descãrcãri electrice în zona montanã şi submontanã, mai ales în Carpaţii Occidentali şi Meridionali.

Vor fi posibile cantitãţi de apã mai însemnate şi grindinã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în sud-vest şi sud-est, dar şi de scurtã duratã asociate ploilor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.