Metrorex a lansat pagina web a Magistralei 6 cu informaţii despre proiect

magistrala6.ro

Metrorex a lansat pagina web a Magistralei 6 unde publicul găseşte informaţii utile despre derularea traficului pe parcursul lucrărilor, etapele şi progresul acestui proiect important de infrastructură, informează compania.

„Proiectul ‘Magistrala 6. 1 Mai – Otopeni, Legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă – Otopeni’ este unul de utilitate publică, de interes naţional, conform Hotărârii Guvernului nr. 496/2017, cu modificările şi completările ulterioare, prin care se asigură nevoile de mobilitate ale persoanelor prin dezvoltarea reţelei de transport trans european (TEN-T). Magistrala 6 este un proiect cu relevanţă locală importantă şi cu impact regional şi internaţional semnificativ”, menţionează Metrorex într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, implementarea proiectului se derulează în prezent pe două secţiuni de lucru, Secţiunea Sud, 1 Mai – Tokyo fiind finanţată de la bugetul de stat al României şi din PNRR şi Secţiunea Nord, Tokyo – Aeroport Otopeni, având sursele de finanţare asigurate de la bugetul de stat şi fonduri externe rambursabile – credit extern JICA (Japan International Cooperation Agency).

„De astăzi, www.magistrala6.ro este pusă la dispoziţia publicului. Metrorex lansează către toţi cei interesaţi invitaţia de a face cunoştinţă cu brandul M6, o marcă tânără, dinamică, modernă, pe măsura proiectului major de infrastructură, local şi internaţional, pe care îl reprezintă. Modul în care M6 se conectează cu publicul larg este deschis şi prietenos. Pe site-ul magistrala6.ro veţi găsi punţi de informare directe, aşa cum va fi şi noua Magistrală 6, o conexiune directă de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni. Într-o prezentare atractivă şi prietenoasă, cu facilităţi de navigare intuitive şi actuale, noua platformă de comunicare oferă informaţii despre Magistrala 6, despre beneficiile pe care aceasta le aduce oamenilor şi capitalei, precum şi informaţii utile despre derularea traficului pe parcursul lucrărilor.”, a afirmat Mariana Miclăuş, director general Metrorex, în comunicat.

„Proiectele mari se construiesc mereu pentru oameni, dar şi cu participarea lor. De aceea, dorim să informăm publicul larg şi publicul călător şi prin intermediul noului site web despre etapele şi progresul acestui proiect important de infrastructură. Magistrala 6 este un proiect pentru România!”, a adăugat Miclăuş.

Magistrala 6 va asigura legătura directă de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni. Cu un traseu care va cuprinde 14,2 km şi 12 staţii noi de metrou (Pajura, Expoziţiei, Piaţa Montreal, Gara Băneasa, Aeroportul Băneasa, Tokyo, Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Brătianu, Aeroportul Otopeni), M6 va asigura, cu 12 trenuri noi, un transport rapid, ecologic şi eficient în Bucureşti şi în Ilfov.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.