Firma care a depozitat deșeuri medicale periculoase în aer liber a fost amendată de Garda Naţională de Mediu

Firma din Sectorul 1 al Capitalei la care a fost găsită, în urmă cu o săptămână, o tonă de deşeuri medicale periculoase – seringi, ace, catetere, perfuzoare cu tubulatură – a fost amendată de Garda de Mediu cu 300.000 de lei.

Totodată, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au depus o sesizare penală, iar poliţiştii au început cercetări în acest caz.

Comisarii GNM au impus conducerii firmei să respecte în totalitate prevederile Autorizației Integrate de Mediu și să investigheze calitatea factorilor de mediu (apă, aer sol) posibil afectați de depozitarea deșeurilor periculoase în afara spațiilor autorizate.

Dacă se constată depășiri ale valorilor limită admisibile, societatea va fi obligată să asigure măsuri de remediere, cu termen de prelevare a probelor.

În data de 7 august, deșeuri medicale periculoase – seringi, ace, catetere, perfuzoare cu tubulatură – au fost descoperite în curtea unei firme din Sectorul 1 al Capitalei, depozitate în aer liber.

Sacii conțineau deșeuri infecțioase-deșeuri lichide și solide care au intrat în contact cu sânge sau alte fluide biologice, respectiv seringi, ace, catetere, perfuzoare cu tubulatură.

„Acestea erau amestecate cu pământ și depozitate în aer liber, pe o platformă betonată (pe o suprafață de cca. 100 mp). Din verificările comisarilor GNM, a rezultat că o parte din deșeuri a fost încărcată în 15 containere de 0.77 mc. În total, pe amplasament au fost identificate 49 de containere cu deșeurile medicale periculoase”, arăta Garda de Mediu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.