Sesizările anonime despre abuzuri sexuale în şcoli şi universități vor fi trimise la poliție și parchet

Un alt proiect de lege, menit să descurajeze fenomenul hărțuirii sexuale în mediul universitar și preuniversitar, a fost analizat de Guvern și reglementează posibilitatea depunerii unor astfel de petiții anonim.

Sesizările anonime despre abuzuri sexuale în şcoli şi universități nu vor mai fi clasate, ci analizate și trimise la poliție și parchet, prevede actul normativ adoptat ieri de Executiv.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a declarat: “Petițiile anonime sau cele în care nu sunt menționate datele de identificare a petiționarului și care se referă la cazul de hărțuire pe criteriu de sex ori de hărțuire morală nu se clasează, ci sunt supuse analizei persoanei responsabile. Dacă în urma analizării petițiilor rezultă comiterea unor fapte prevăzute de legea penală, persoana responsabilă are obligația sesizării de îndată a organelor de urmărire penală”.

De asemenea, Guvernul a extins, până în luna octombrie, perioada în care cadrele didactice și personalul auxiliar din învățământ pot folosi primele de carieră didactică și pe cele profesionale. Cu aceste sume se pot cumpăra cărți de specialitate, aparatură IT sau pot fi plătite cursuri de pregătire profesională.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.