Întârzieri pe calea ferată!

Foto: Marga Tudor/ arhiva

Mai multe trenuri înregistrează întârzieri, în această dimineață, din cauza unei furtuni care a provocat avarii pe calea ferată. Noaptea trecută, tronsonul dintre Radna şi Vărădia (judeţul Arad) a rămas fără alimentare cu electricitate. Ca urmare, mai multe trenuri de pe Magistrala 200 înregistrează întârzieri, unele chiar și de patru ore.

”Echipele de intervenţie au acţionat pe intervalul de staţii Radna-Vărădia pentru refacerea geometriei liniei de contact, îndepărtarea mai multor crengi şi înlocuirea de console, intervenţii necesare pentru repunerea sub tensiune a firului de contact. Trenurile au fost oprite temporar, în intervalul orar 19:00 – 21:12, pentru a facilita accesul personalului feroviar cu drezina pantograf, remedierea deranjamentului și repunerea sub tensiune a liniei de contact”, a anunţat CFR SA.

De exemplu, trenul IR 1922 care circulă pe ruta Arad-Craiova-Bucureşti Nord-Constanţa-Mangalia a acumulat o întârziere de 255 de minute, atât din cauza furtunii, cât și a restricțiilor de viteză existente.

De asemenea, oficialii CFR Călători informează că primele probleme au fost înregistrate în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce vegetaţia prezentă în gabaritul liniei a avariat pantograful locomotivei ce remorca trenul IR 1765 (Timişoara Nord – Cluj-Napoca – Iaşi), tren care se află în circulaţie cu o întârziere de 75 minute faţă de graficul de circulaţie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.