Un pas înainte pentru reabilitarea malurilor lacurilor Băneasa, Grivița și Străulești!

Foto: Facebook/ Clotilde Armand

Malurile lacurilor Băneasa, Grivița și Străulești urmează să fie consolidate și reabilitate.

Primarul în funcție, Clotilde Armand, anunță că a fost finalizat studiul de fezabilitate și documentația tehnică pentru proiectul Promenada Verde. Astfel, mai mulți specialiști în arhitectură, hidrologie și construcții edilitare au găsit soluții sustenabile pentru a reda locuitorilor Capitalei peste 18 kilometri de maluri.

”Cel mai amplu proiect de regenerare urbană din București de după 1989 intră în linie dreaptă. A fost finalizat studiul de fezabilitate și documentația tehnică pentru “Promenada Verde”, adică renovarea și reabilitarea malurilor lacurilor Băneasa, Grivița și Străulești. Vorbim despre peste 18 kilometri de maluri din care unele stau să cadă cu consecințe dezastruoase pentru mediu și pentru locuitori […] Un grup de specialiști în arhitectură, hidrologie și construcții edilitare au găsit soluții sustenabile pentru a reda locuitorilor Capitalei aceste zone de agrement, sport și promenadă. Sunt soluții tehnice care, odată puse în practică, vor avea o durată de viață de cel puțin 50 de ani. Consolidăm și stabilizăm complet malurile lacurilor și refacem rețelele edilitare putrede (de exemplu, am găsit conducte vechi care stau să crape) care sunt un real pericol pentru comunitatea locală”, a scris Clotilde Armand pe pagina sa de Facebook.

Pe malurile lacurilor Băneasa, Grivița și Străulești urmează să fie amenajate: piste de biciclete, spații de joacă și de relaxare, parcuri, precum și zone de evenimente și picnic. Pentru realizarea proiectului, studiul de fezabilitate și întreaga documentație trebuie însă să fie aprobate de Consiliului Local. După aprobare, va putea fi lansată și licitația pentru realizarea investiției, a mai explicat Clotilde Armand.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.