Una dintre doctoriţele acuzate în dosarul deceselor de la Spitalul Pantelimon, dusă la Parchet pentru o percheziţie informatică

Sursa foto: SANITAS-Spitalul Clinic de Urgenta Sfantul Pantelimon Bucuresti/facebook

Doctoriţa Maria Miron de la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Sfântul Pantelimon a fost dusă în această dimineață la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti pentru a asista la percheziţa informatică.

Aceasta se află în arest preventiv din data de 8 august, alături de colega sa, Mirela Păiuş, cele două fiind acuzate că ar fi provocat decesul unui pacient prin scăderea intenţionată a dozei de noradrenalină.

La locuinţa doctoriţei Maria Miron anchetatorii ar fi găsit, potrivit referatului cu propunerea de arestare preventive citat de Agerpres, un prospect al substanţei noradrenalină (intitulat „Noradrenalină tartrat Hypericum 2mg/ml concentrat pentru soluţie perfuzabilă”), precum şi două înscrisuri olografe în care sunt menţionaţi o mare parte din pacienţii decedaţi în perioada de început a lunii aprilie, asistenţii care au fost repartizaţi pe saloanele ATI din aceeaşi perioadă, precum şi menţiunea „curăţenie în telefon”.

Procurorii au tras concluzia că Maria Miron îşi propunea să şteargă probe din telefon, dorind să îngreuneze desfăşurarea anchetei. Cu privire la aceste înscrisuri, doctoriţa a recunoscut că îi aparţin şi că au fost întocmite de ea, aspect consemnat în procesul-verbal de percheziţie domiciliară.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.