VIDEO: Viitorul serviciilor stomatologice în România

Studiul-pilot privind situația sănătății orale la nivel național, în 2024 a relevat că sănătatea orală este foarte importantă pentru români! Cel puțin la nivel declarativ, practic, doar jumătate dintre cei care declară că este esențial să mergi la dentist au și făcut-o, în ultimul an.

În Europa, România se situează pe penultimul loc în ceea ce privește consultațiile stomatologice; rezultatul este prezența masivă a cariilor, la români și lipsa dinților, adică edentațiile neprotezate.

Soluția ideală ar presupune: o prevenție constantă și eficientă, de la vârsta de 2 ani, introducerea stomatologiei de familie, finanțată prin CNAS, asistență medicală în zonele defavorizate, campanii, medicină școlară stomatologică.

La Întâlniri Capitale, dr.Mariana Cărămidă, medic primar stomatolog, trezorier al Colegiului Medicilor Stomatologi și coordonator al proiectului studiului-pilot ne vorbește despre toate aceste propuneri de măsuri care au fost incluse în Memorandumul pentru sănătatea orală a românilor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.