Bucura-Oprescu: Avem un număr de 700.000 de pensionari cărora nu le va creşte pensia în urma recalculării

Sursa foto: Andra Radu

Pensiile nu vor creşte pentru un număr de 700.000 de pensionari, în urma recalculării, întrucât aceştia au avut un beneficiu suplimentar până acum, când valoarea pensiilor acestora era mai mare decât a altor pensionari care au muncit şi contribuit la fel, a declarat, joi, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu, într-o conferinţă de presă.

Potrivit ministrului , începând cu data de 1 septembrie 2024, beneficiarii de indemnizaţie socială vor continua să primească suma minimă garantată, de 1.281 lei, indiferent de cuantumul rezultat în urma recalculării.

„Dacă pensia este mai mică de 1.281 lei, diferenţa se suportă de la bugetul de stat. Ca şi până acum, cei care au avut un avantaj la pensie şi primeau mai mulţi bani decât alţi pensionari care au muncit şi contribuit la fel, ei au avut deja avantajul pe care alţi pensionari îl obţin acum şi a căror pensie creşte în urma recalculării. Domniile lor nu pierd acest avantaj, pentru că îşi păstrează pensia mai favorabilă. Deci, chiar dacă nu le creşte pensia, acum aceşti pensionari nu vor pierde niciun leu la pensie, aşa realizând scopul principal al legii, de a elimina inechităţile din sistem. Este prima dată când toate pensiile din sistemul public din România sunt calculate după aceeaşi formulă, astfel încât să fie eliminate inechităţile care apăruseră în funcţie de legislaţia care s-a aplicat la momentul ieşirii la pensie. În spatele reformei este o muncă minuţioasă de evaluare, dosar cu dosar, a situaţiei fiecărui pensionar din România”, a afirmat şefa MMSS.

Aceasta a adăugat că peste 90.000 de pensionari, beneficiari de pensie minimă socială, vor primi mai mulţi bani la recalculare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.