Recomandări ale ANPC privind cumpărăturile din perioada reducerilor

Sursa foto: ANPC - Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor/facebook

Autoritatea pentru protecţia consumatorilor vine cu o serie de recomandări pentru cei interesaţi de cumpărături în perioada reducerilor. Aceştia trebuie să se informeze asupra produselor pe care intenţionează să le achiziţioneze şi să verifice preţurile.

În primul rând, este recomandat să întocmiţi o listă cu produsele pe care doriţi să le cumpăraţi şi cu preţurile actuale ale acestora. După aceea, trebuie să verificaţi preţurile prin consultarea site-urilor care afişează preţuri comparative pentru acelaşi produs şi dacă este inclus sau nu TVA-ul, dar şi stocul disponibil. În plus, este indicat să verificaţi dacă preţul include şi costul de livrare, în cazul în care comandaţi online. Verificaţi înainte de a trimite comanda dacă preţul fiecărui produs din coşul de cumpărături este acelaşi cu preţul redus indicat atunci când aţi ales produsul.

Pe de altă parte, când cumpăraţi în magazinele tradiţionale, verificaţi la casă dacă preţul fiecărui produs este acelaşi cu preţul redus prezentat la raft. Dacă aveţi nelămuriri, întrebaţi consultanţii din respectivele magazine. Modul în care comerciantul răspunde la aceste întrebări vă poate oferi indicii asupra seriozităţii vânzătorului.

De asemenea, pentru siguranţa contului dumneavoastră, în cazul plăţilor făcute cu cardul, nu transmiteţi niciodată codul PIN al cardului din patru cifre şi parole bancare, dacă primiţi orice corespondenţă care pare a fi de la comerciant prin care vi se solicită acest lucru.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.