Au început înscrierile la „Sun Challange 2024”, competiția pentru cei care vor să alerge

Foto: Parcul Natural Văcărești/ facebook

Cea de-a 6 ediție a evenimentului sportiv, va fi organizată în Parcul Natural Văcărești, au anunţat organizatorii.

Fondurile strânse în urma competiției vor fi folosite pentru construirea unui loc de joacă sportiv în Parcul Văcărești.

Competiția va avea loc pe data de 6 octombrie 2024, la ora 08:00, pe Esplanada Nord a centrului comercial Sun Plaza.

Traseele propuse anul acesta sunt de 5 km, 10 km și 20 km, pentru a fi accesate atât de amatorii de sport, cât și de alergătorii profesioniști cu vârsta de peste 18 ani.

Taxele de înscriere sunt de 120 lei – early bird (înscriere până pe 11 septembrie 2024), respectiv 150 lei – late registration (înscriere între 12 septembrie – 2 octombrie 2024).

Parcul Natural Văcărești este prima arie protejată urbană a țării și cel mai mare spațiu verde al Capitalei, situat la doar 5 km de centru. Aici au fost identificate aproximativ 170 de specii de păsări, o parte dintre ele fiind specii protejate.

În ultimii 25 ani, s-a format un ecosistem umed cu întinderi de mlaștini, ochiuri de apă, stufăriș, crânguri de sălcii, cuiburi de plopi, perdelele de trestie și stuf. Acestea constituie habitatul a numeroase specii de păsări de apă, dar și al multor specii de insecte, reptile, amfibieni și mamifere.

Parcul Natural Văcărești este o poveste de succes a naturii care și-a recâștigat drepturile, chiar în mijlocul celei mai mari aglomerări urbane din țară. Ecosistemul Văcărești prezintă toate elementele lanțului trofic.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.