Circulaţia tramvaielor liniei 41, blocată pe pe Şoseaua Virtuţii! STB a înfiinţat linia navetă 641!

foto: Adriana Baciu

Update ora 15:  Circulaţia tramvaielor liniei 41 a fost reluată după aproape o oră de blocaj, din cauza unui şofer care a intrat cu autoturismul pe linia de tramvai şi a rămas suspendat.

Societatea de Transport Bucureşti (STB) a anunţat, într-o postare pe Facebook, că se va îndrepta în instanţă împotriva persoanei fizice care a provocat blocarea circulaţiei tramvaielor pe relaţia nord-vest a Bucureştiului.

„Vom cere despăgubiri pentru costurile suplimentare generate de blocaj. Au fost scoase autobuze în traseu, a fost întreruptă circulaţia tramvaielor şi, cel mai important, au avut de suferit peste 30.000 de călători! În numele acestora vom face toate demersurile necesare pentru a descuraja, pe viitor, astfel de accidente!”, a declarat Daniel Istrate, directorul general al STB, în postarea de pe reţeaua de socializare.

Azi, în jurul orei 13:15, pe Şoseaua Virtuţii, după staţia Pod Ciurel, conducătorul unui autoturism a pierdut controlul volanului, a tamponat şi avariat gardul protector, ca mai apoi să rămână suspendat pe linia de tramvai.

„Din această cauză, circulaţia pe relaţia nord-vest a Capitalei a fost afectată, tramvaiele liniei 41 fiind blocate timp de aproape o oră. Pentru preluarea călătorilor, STB SA a înfiinţat linia navetă de autobuze 641, care a circulat între Piaţa Presei şi Ghencea. La faţa locului au sosit echipele de intervenţie ale STB şi echipaje de la Brigada Rutieră a Capitalei şi ISU”, a notat STB, pe Facebook.

Pe linia 41 funcţionează 24 de tramvaie, cu o capacitate totală de transport de 14.000 de călători pe oră şi sens.

***

Ştire iniţială: Circulaţia tramvaielor liniei 41 este blocată pe pe Şoseaua Virtuţii, pe sensul spre Piaţa Presei din cauza unui eveniment de circulaţie, a anunţat  Societatea de Transport Bucureşti (STB), pe reţeaua X.

„Linia 41 – blocată pe Sos. Virtuţii, după staţia Pod Ciurel, pe sensul spre Piaţa Presei. Cauza: eveniment de circulaţie terţi”, potrivit anunţului postat la ora 13.

Ulterior, STB a transmis că a fost înfiinţată linia navetă 641, care funcţionează între Ghencea şi Piaţa Presei, pentru preluarea fluxurilor de călători.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.