Matinal Bucureşti FM: „Parcursul vieții m-a adus aici, încât să pot face un produs complet” – Designerul Monica Ioniță te așteaptă la vernisajul expoziției „Ecouri și lumini”
Articol de Marga Tudor, 27 august 2024, 11:52
Dacă ești un fan al sustenabilității și al ideilor bune știm exact ce trebuie să faci pe 5 septembrie!
Designerul Monica Ioniță te așteaptă la vernisajul expoziției „Ecouri și lumini” semnat chiar de ea. Promovarea reutilizării creative a materialelor are loc joia viitoare de la ora 19:00, la showroomul din strada Paris 14A.
Monica a venit în matinal, pentru a ne spune totul despre expoziția care explorează reciclarea și dorul vremurilor mai puțin grăbite.
Invitata din matinal declară că are o carieră care i se potrivește perfect. „Sunt activist de mediu din liceu, de peste 15 ani și mi-am găsit menirea în a face artă din gunoaie. Pur și simplu mi-am completat viața cu cele două pasiuni pe care le am și a rezultat o carieră”
Expoziția „Ecouri și lumini” va fi deschisă cu o petrecere. „Este ultimul vernisaj la care am lucrat și este cel mai complex de până acum pentru că am reușit să strâng o echipă de oameni minunați, care mă susțin necondiționat. Voi avea inclusiv, în afara pieselor de artă pe care le-am făcut pentru acest eveniment, o imersiune în sunete create de DJ Gruia, care a reușit să preia sunetele de la mine din sat și să le aducă în vernisaj.”
„O să dau și un exemplu care m-a emoționat foarte tare și anume sunetul unui bărbat care își umple lighianu cu apă pentru a se bărbierii și apoi se aud pe fundal firele de păr cum sunt tăiate.”
Monica ne-a oferit mai multe detalii despre ceea ce putem admira de săptămâna viitoare. „Oamenii ar trebui să se aștepte să vadă deșeurile lor într-o altă postură. Ne gândim acum le sticle de plastic care sunt folosite mai mult ca structuri. De exemplu, am făcut un trunchi de copac înăuntrul căruia am avut nevoie de o sticlă de plastic pentru susținere”
Creativitatea este vizibilă chiar și sub propriul acoperiș. „Eu toată casa o am făcută cu obiecte create de mine și de iubitul meu. Oamenii veneau în vizită și insistau să cumpere piese de la noi din casă. De atunci, casa noastră a devenit ca un spațiu expozițional pentru ceilalți. Vin să ne viziteze pur și simplu să vadă stilul acesta de design.”
„Iubitul meu este specialist în AI și robotică și din când în când îl rog să mă ajute cu anumite lucruri pe care eu nu mai pot să le fac, cum ar fi partea de electrică. Mă descurc și eu doar că uneori am nevoie de un ajutor în plus.”
„Parcursul vieții m-a adus aici, încât să pot face un produs complet. Astăzi tatăl meu este electrician și am stat toată viața lângă el. Nu mi-a plăcut să-i dau piese la mână, dar astăzi, la 34 de ani, știu să facă un sistem electric fără nicio problemă.”