Patru şcoli din Sectorul 6 vor beneficia de programul -Masă Sănătoasă-

Foto: Alina Decu
Patru şcoli din Sectorul 6 vor beneficia de programul ‘Masă Sănătoasă’, în baza unei hotărâri aprobate astăzi de Consiliul Local.
Astfel, un număr de 2.716 de elevi de la şcolile gimnaziale nr 161, nr. 309, ‘Sfânta Treime’ şi ‘Ion Dumitriu’ vor primi zilnic masă caldă, în regim catering.
La propunerea viceprimarului Mihaela Ştefan a fost aprobată suplimentarea sumei cu 5 lei, astfel încât valoarea suportului alimentar zilnic să ajungă la 20 de lei. Banii vor fi asiguraţi din bugetul local, totalizând 865.000 de lei pe an. Suma se va adăuga la cele 7,1 milioane lei, necesare pentru anul şcolar 2024-2025.
Consilierul local PSD Traian Pană a cerut ca alimentele să nu mai fie oferite în recipiente de plastic, subliniind că acestea sunt interzise de normele Uniunii Europene.
Hotărârea Guvernului nr. 24/2024 privind instituirea Programului naţional ‘Masă sănătoasă’ prevede faptul că în anul 2024, pe perioada desfăşurării cursurilor, preşcolarilor şi elevilor din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat incluse în program, li se acordă zilnic, cu titlu gratuit, suport alimentar constând într-o masă caldă sau într-un pachet alimentar, în cazul în care masa caldă nu poate fi asigurată, în limita unei valori zilnice de 15 lei/beneficiar, inclusiv taxa pe valoarea adăugată.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.