Salvaţi Copiii lansează un proiectul de reabilitare şi dotare a Maternităţii Polizu

Organizaţia Salvaţi Copiii a anunţat  începerea proiectului „Cântec de leagăn pentru Polizu”, de reabilitare şi dotare a Maternităţii Polizu, unul dintre cele mai complexe proiecte de susţinere a sistemului medical din România.

Potrivit unui comunicat, vor fi modernizate şi dotate cu aparatură medicală performantă Secţia de Terapie Intensivă, Blocul Operator, Secţia Obstetrică Ginecologie 4 şi Secţia Neonatologie, costurile totale ridicându-se la peste 3.000.000 de euro.

„Ultimele modificări de renovare în Blocul Operator şi Secţia ATI fiind realizate în urmă cu 40 de ani, este nevoie să fie refăcute toate circuitele şi modernizate spaţiile, astfel încât să ofere siguranţă pacientelor”, afirmă reprezentanţii organizaţiei.

Anual, medicii efectuează aproximativ 3.200 de intervenţii în Blocul Operator, dintre care peste 1.200 sunt intervenţii majore, cu un grad ridicat de complexitate, precizează sursa citată. În Secţia de Terapie Intensivă şi Blocul Operator ajung anual aproximativ 5.000 de paciente pentru intervenţii chirurgicale complexe, de la sarcinile cu risc crescut până la patologii din sfera oncologică.

Pe parcursul anului 2023, la Maternitatea Polizu au venit pe lume 321 de copii prematuri, 5,3% dintre ei la limita viabilităţii, iar cel mai mic prematur care a supravieţuit a avut la naştere 540 de grame, arată organizaţia.

Doar la Maternitatea Polizu, în 2023, au născut 162 de mame minore, cu vârste între 12 şi 17 ani.

Campania de strângere de fonduri aduce sub aceeaşi misiune 18 dintre cei mai cunoscuţi artişti din România (Adi Istrate, Alessandra, Alina Eremia, AMI, Andrei Bănuţă, Bianca Dragomir, Dayana, Florian Rus, Holy Molly, Iraida, Liviu Teodorescu, Mira, Nicole Cherry, Olivia Addams, Randi, Roxen, Theo Rose şi Yuka), pe o piesă care îndeamnă la empatie, grijă şi multă susţinere.

Cei interesaţi se pot alătura campaniei „Cântec de leagăn pentru Polizu” printr-o donaţie de 2 euro lunar, la 8844, cu textul SALVEZ.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.