Colegiul Medicilor din România: Nu tolerăm plăţile informale în sistemul medical

Foto: Marga Tudor

Colegiul Medicilor din România şi-a exprimat îngrijorarea şi dezaprobarea fermă faţă de posibile fapte penale, care fac obiectul recentelor acuzaţii aduse mai multor medici din Secţia de Chirurgie Oncologică a Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara, privind presupusele acte de corupţie prin primirea de plăţi informale din partea pacienţilor.

În opinia reprezentanţilor CMR, această situaţie este profund regretabilă şi contravine valorilor fundamentale ale profesiei medicale.

Totodată, CMR subliniază că actul medical trebuie să fie guvernat de principii etice şi morale, iar integritatea şi profesionalismul sunt pilonii pe care se bazează relaţia dintre medic şi pacient.

Colegiul Medicilor din România are încredere că majoritatea covârşitoare a medicilor din România îşi desfăşoară activitatea cu responsabilitate şi profesionalism, iar astfel de incidente nu reprezintă imaginea de ansamblu a corpului medical din ţara noastră, precizează sursa citată.

Şase medici chirurgi şi o asistentă medicală din cadrul Spitalului Municipal Timişoara sunt cercetaţi sub control judiciar pentru luare de mită în formă continuată.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.