VIDEO: Salvatorul campioanei României – Darius Olaru. Calificare în grupele UEFA Europa League, iar austriecii nu și-au luat revanșa

FCSB a trecut la limită, scor 1-0, în returul dublei manșe din play-off-ul grupelor UEFA Europa League, de LASK Linz, iar calificarea în grupele celei de-a doua competiții continentale ca importanță a fost posibilă. Căpitanul echipei antrenate de Elias Charalambous, Darius Olaru, a fost ”eroul” formației care ocupă penultimul loc în campionatul țării noastre în acest moment, deoarece a marcat în minutele adiționale ale partidei și a anulat intrarea în prelungiri.

Confruntarea de pe stadionul ”Steaua” avea să înceapă de la scorul de 1-1 stabilit în turul dublei manșe, din Austria, atunci când jucătorii celor de la LASK Linz marcaseră primii, iar David Miculescu egala. De această dată, duelul din capitala României a debutat cu o ocazie importantă irosită de adversarii clubului finanțat de Gigi Becali. Adil Taoui a primit o pasă la marginea careului de la un coechipier, după un joc de posesie reușit, dar execuția sa de la 16 metri a fost blocată de Ștefan Târnovanu. Portarul celor de la FCSB a plonjat în stânga buturilor sale și a avut un reflex bun pentru a se opune reușitei austriecilor.

Prima șansă uriașă ratată de campioana României a apărut înspre finalul primei reprize, atunci când Adrian Șut a combinat pe spațiu redus cu David Miculescu. După ce a recepționat o minge de la fostul fotbalist al celor de la UTA Arad, mijlocașul la închidere al celor de la FCSB i-a trimis balonul lui Florin Tănase, cel mai recent transfer al ”roș-albaștrilor”. Totuși, vârful ”fals” al echipei care a cucerit titlul sezonul trecut în Superligă, nu a putut șuta cum și-a dorit, deoarece a fost incomodat de un adversar, iar balonul a fost reținut ușor de Jorg Siebenhandl.

La puțin timp de la reluarea partidei, cei de la LASK Linz au trecut pe lângă deschiderea scorului. Moses Usor, din Nigeria, a fost lansat de unul dintre coechipierii săi și a driblat un adversar. Finalizarea acestuia nu a fost deloc rea, dar mingea a trecut cu puțin pe lângă stâlpul din stânga porții apărate de Ștefan Târnovanu, iar tabela avea să rămână identică, după această fază. Cu aproximativ opt minute înainte de capătul confruntării din București, Darius Olaru a observat un culoar liber de pasă și nu a ezitat să îl pună în cursă pe Daniel Popa. Fostul atacant central de la U Cluj a șutat din prima, dar un fundaș central advers a respins balonul din apropierea liniei porții.

Lovitura decisivă avea să aparțină trupei pregătite de Elias Charalambous, prin care calificarea a fost asigurată înainte de intrarea în cele două reprize de prelungiri. Darius Olaru a primit o pasă în flancul stâng, a profitat de spațiul gol lăsat de apărătorii adverși, a pătruns în careu și a șutat imparabil. Mijlocașul central român a tras puternic, la colțul scurt, iar goalkeeper-ul celor de la LASK Linz nu a putut face nimic pentru a opri golul.

Datorită acestei reușite, FCSB a câștigat dubla-manșă împotriva austriecilor cu scorul de 2-1 la general, iar exact cum s-a întâmplat în anul 1999, trupa din România a mers mai departe într-o competiție europeană. Tragerea la sorți a grupelor UEFA Europa League va avea loc vineri, la ora 14:00. Pentru FCSB, care a fost repartizată în urna a patra, tragerea la sorți pentru faza grupelor Europa League poate aduce fie un parcurs extrem de dificil, fie unul mai accesibil, în funcție de adversarii pe care îi va întâlni.

Un parcurs infernal ar presupune confruntări cu echipe puternice precum Manchester United și Tottenham din prima urnă, Real Sociedad și Olympiacos din urna a doua, Galatasaray și Dinamo Kiev din urna a treia, iar din ultima urnă, adversari precum Athletic Club și Besiktas. Aceste echipe au o istorie și un palmares impresionant în competițiile europene, ceea ce ar face ca drumul FCSB-ului să fie extrem de provocator.

Pe de altă parte, un traseu mai facil ar include dueluri cu echipe precum Rangers și Slavia Praga din prima urnă, Maccabi Tel Aviv și Ferencvaros din urna a doua, Viktoria Plzen și Ludogorets din urna a treia, și FK RFS și Elfsborg din ultima urnă valorică. Aceste adversare sunt, teoretic, mai accesibile, iar un astfel de scenariu ar oferi FCSB șanse mai mari de a avansa în competiție.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.