ANM: Cod galben și portocaliu de ploi și vijelii pe litoral

Sursa foto: ISU Bucuresti-Ilfov/facebook

Dobrogea este în continuare avertizată cu vreme instabilă.

Este în vigoare un cod portocaliu de vreme rea, care vizează zona de litoral a judeţului Constanţa. Până mâine dimineaţă acolo se anunţă ploi torenţiale şi descărcări electrice.

În alte părţi ale judeţului, dar şi în zona de litoral din Tulcea, este în vigoare un cod galben de instabilitate atmosferică. Meteorologii spun că şi în sudul ţării vor exista astfel de manifestări ale vremii după-amiază şi diseară.

Au fost actualizate şi avertizările de inundaţii pe apele curgătoare din Dobrogea. Un cod roşu face referire la râurile din jumătatea de sud a judeţului Constanţa, activ până mâine la prânz. Alte cursuri de apă din Constanţa şi Tulcea sunt avertizate cu un cod portocaliu şi galben în acest sens. În paralel, canicula se menţine şi astăzi, în special în vestul ţării. Este vorba de regiuni din Banat, Crişana, Maramureş, vestul Olteniei şi nord-vestul Transilvaniei, avertizate cu un cod galben până pe 2 septembrie.

A plouat torenţial în ultimele ore în judeţul și în municipiul Constanţa. Apa a inundat străzile şi în unele zone chiar aproape că a acoperit autoturismele parcate. Peste 500 de persoane din judeţ au sunat la 112 în ultimele ore pentru a cere ajutor, fie pentru că le-au fost invadate de ape gospodăriile, fie pentru că au rămas blocate în trafic pe străzile inundate. Explicaţia pentru inundaţiile înregistrate este aceea că sistemul de canalizare nu a fost proiectat şi nu a putut prelua întreaga cantitate de apă, care a fost una remarcabilă, a declarat Irina Oprea, purtătorul de cuvânt al Regiei Locale de Apă.

În prezent sunt peste 300 de pompieri pe teren, cu 21 de autospeciale care intervin la solicitările oamenilor. Nu sunt victime, însă s-au înregistrat pagube materiale.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.