VIDEO: Duelul galeriilor ”înfrățite”, câștigat de ”U” Cluj. ”Șepcile roșii” înving Dinamo și ocupă prima poziție în Superligă

Confruntarea din etapa cu numărul opt din această ediție de campionat dintre ”U” Cluj și Dinamo București a fost câștigată de ”șepcile roșii”, la limită, scor 1-0, pe teren propriu. Fotbaliștii antrenați de Ioan Ovidiu Sabău au avut ocazii mai puține decât adversarii din Capitală, dar au fructificat șansa cea mai importantă trecută în cont.

Grație acestui succes, ardelenii au revenit pe prima poziție în Superligă și își continuă debutul grozav din noua stagiune. Duelul de pe ”Cluj Arena” a debutat cu o diferență mare de componență a loturilor, având în vedere cele două eliminări pe care dinamoviștii le-au suferit în meciul cu Universitatea Craiova. Totuși, tehnicianul croat, Zeljko Kopic a izbutit să trimită în teren, încă din primul minut, un prim 11 combativ.

Partida dintre formațiile ale căror membrii de galerii sunt extrem de apropiați a început mult mai bine pentru ”câinii roșii”. Trupa din Capitală a dominat ostilitățile încă din primul minut, iar jocul progresiv și calitativ arătat în primele etape ale noului sezon a fost confirmat de primele minute ale înfruntării din Ardeal. Ocazia cea mai importantă din primele 20 de minute trecute de la startul întâlnirii i-a aparținut lui Cătălin Cîrjan.

Cel care a trecut, cel mai recent, pe la Rapid București, și care a fost crescut în academia celor de la Arsenal, a primit o pasă la marginea careului. După o preluare pe poziție viitoare, ”decarul” dinamoviștilor a șutat puternic, dar imprecis, iar balonul a trecut destul de departe peste bara transversală. Totuși, câteva minute mai târziu, după o incursiune bună reușită în flancul drept de către Cristian Costin, Cătălin Cîrjan a mai trecut o dată pe lângă deschiderea scorului.

Centrarea apărătorului dreapta al ”alb-roșilor” a fost respinsă defectuos de defensiva clujenilor, iar mijlocașul central al oaspeților a intrat în posesia mingii. Din puțini metri și de lângă câțiva adversari aflați în preajmă, Cătălin Cîrjan a expediat balonul sub bara transversală, dar Edvinas Gertmonas a avut un reflex de zile mari și s-a opus înscrierii golului. Dintr-un corner executat în minutul 29 al înfruntării, elevii lui Zeljko Kopic au ratat incredibil în două rânduri.

Ahmed Bani a centrat la bara a doua, iar de acolo, Astrit Selmani a reluat cu o lovitură de cap destul de precis, dar bara i-a salvat pe ardeleni. Mai apoi, balonul a ricoșat la Eddy Gnahore care a trimis puternic cu capul, dar goalkeeper-ul celor de la ”U” Cluj a intervenit in extremis și și-a ținut formația în joc. Ulterior, acțiunea s-a încheiat cu un șut slab al atacantului kosovar, care se afla într-o poziție incomodă.

În actul întâi, nimic concludent nu s-a mai întâmplat, iar următoarea fază periculoasă a fost consemnată în repriza secundă, dar la poarta bucureștenilor. Alexandru Chipciu, la 10 minute trecute de la reluarea jocului, a avansat spre poarta adversă și l-a găsit cu o pasă filtrantă liber pe Vladislav Blănuță. Fostul atacant al celor de la FCU Craiova 1948 a preluat cu dreptul și a tras cu stângul, dar execuția sa a trecut pe lângă poartă, în ciuda intensității de calitate.

Primul șut pe poartă al ardelenilor a venit patru minute mai târziu, atunci când același Alexandru Chipciu, proaspăt convocat la echipa națională a României, i-a dat puține emoții lui Adnan Golubovic. Fostul jucător al celor de la FCSB a pasat cu Ovidiu Bic în flancul stâng, iar cel din urmă i-a întors serviciul celui care evoluează pe postul de fundaș lateral, deși este mijlocaș central de bază. De la o distanță considerabilă, Alexandru Chipciu s-a decis să finalizeze, nefiind marcat de vreun oponent, dar șutul său a fost reținut ușor de goalkeeper-ul celor de la Dinamo.

După două minute scurse de la atingerea primei ore de joc, clujenii au reușit să deblocheze tabela de marcaj. Radu Boboc a pasat în spate pentru coechipier care a degajat un balon până înspre apropiere de poarta adversă. Vladislav Blănuță a așezat balonul respectiv și l-a pasat în stânga pentru Ovidiu Bic. După o serie de driblinguri la interior, fotbalistul din axul median a șutat la colțul lung, iar devierea lui Cristian Costin l-a ajutat ca mingea să intre în poartă. 1-0 pentru gazde în fața clubului din Capitală cu 30 de minute rămase până la finalul înfruntării.

Cu patru minute rămase până la încheierea înfruntării din Ardeal, dinamoviștii au fost aproape să egaleze situația. Cătălin Cîrjan a centrat în careul advers, acolo de unde Astrit Selmani a fost blocat de un apărător al grupării clujene la momentul finalizării. Balonul a ricoșat la Adrian Caragea, dar tânărul fotbalist al ”câinilor roșii” a expediat o ”torpilă” mult pe lângă buturile ”șepcilor roșii”.

Jucătorii antrenați de Zeljko Kopic nu au mai avut ocazii prea mari până la ultimul fluier al centralului acestei partide, iar solicitarea de acordare de lovitură de la 11 metri le-a fost refuzată complet după consultarea VAR-ului. În aceste condiții, cu cele trei puncte obținute de echipa pregătită de Ioan Ovidiu Sabău, ”U” Cluj se situează în prezent în vârful clasamentului cu 18 puncte după opt runde disputate, în timp ce dinamoviștii ocupă ultima poziție din play-off cu un total de 12 puncte.

Runda care urmează, la capătul pauzei internaționale provocate de duelurile în care sunt angrenate echipele naționale va aduce un meci tot contra unui club bucureștean pentru ardeleni, cu Rapid, în deplasare. De partea cealaltă, ”alb-roșii” vor evolua în compania celor de la Unirea Slobozia pe teren propriu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.