BalKanik Festival – Home of World Music, revine în Grădina Uranus din București

Sursa foto: Facebook - BalKaniK Festival

Grădina Uranus din București se redeschide cu fast pentru public, între 6 și 8 septembrie, cu ocazia celei de-a XI-a ediții a Festivalului BalKanik – Home of World Music.

Participanți din cele patru zări se întâlnesc în capitala României, pentru unul dintre festivalurile de world music cele mai apreciate din Europa.

Concerte live, târg meșteșugăresc, expoziții, dezbateri, DJ seturi, video mapping, activități pentru copii și adulți, conturează cea de-a XI-a ediție a Balkanik Festival, fueled by OSCAR Downstream.

BalKanik Festival este un eveniment care și-a propus, încă de la prima ediție, să aducă împreună comunitățile, să promoveze incluziunea, înțelegerea și acceptarea altor culturi, prin muzică și alte arte.

BalKanik Festival este proiect co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului „București 565. Conexiuni urbane” 2024.

La această ediție a festivalului, Grădina Uranus devine un spațiu al descoperirilor, în care vechiul și noul, tradiția și inovația se întâlnesc într-un peisaj armonios. Ca de fiecare dată, meșteșugarii ce vor putea fi întâlniți la festival, cu demonstrații, ateliere și produse artizanale de luat acasă, oferă publicului o experiență autentică și inspirată din rădăcinile culturii noastre diverse.

Festivalul își deschide porțile vineri, 6 septembrie, de la ora 16:00. Sâmbătă și duminică, Grădina Uranus este deschisă de la ora 12:00. Artiștii care vor urca pe scenă sunt:

Vineri, 6 septembrie:

  • 18:00 Rumeliko (Grecia-România)
  • 19:30 Dikanda (Polonia)
  • 21:30 Fanfare Ciocârlia (România)
  • 23:00 DJ Set Ligia Keșișian & Miko Baghdasarian

Sâmbătă, 7 septembrie:

  • 17:00 DJ Set Obeah
  • 18:00 Phuripe (ex-Ternipe, Ungaria)
  • 19:30 Kermesz A L’Est (Belgia)
  • 21:30 Shantel & Bucovina Club Soundsystem (Germania)
  • 23:00 DJ Set Esma & Murat Ertel (Baba Zula)

Duminică, 8 septembrie:

  • 16:00 DJ Set Miko Baghdasarian & Rautz
  • 18:00 Mădălina Pavăl Orchestra (România)
  • 19:30 Collectif Medz Bazar (Armenia-Franța)
  • 21:30 BaBa ZuLa (Turcia)

Abonamentele și biletele la festival sunt disponibile în număr limitat. Abonamentele early bird se găsesc la prețul de 170 lei, iar biletele early bird pe zile sunt disponibile la prețul de 85 de lei, în rețelele LiveTickets, Iabilet, Bilete.ro și Eventbook.

În măsura disponibilității, la intrarea în festival, abonamentele vor costa 210 lei, iar biletele pe zile vor putea fi achiziționate la prețul de 110 lei. Copiii cu vârsta de până la 9 ani au intrare liberă la festival, însoțiți de adulți.

Târgul artizanal din cadrul festivalului oferă o varietate de obiecte făurite de tineri designeri locali, de la bijuterii, la haine din materiale naturale, accesorii pentru casă și multe altele, pornind de la motive etnice, reinterpretate în manieră modernă.

BalKanik Festival invită și la această ediție meșteșugari din toată țara și din Republica Moldova, pentru a demonstra tradiții arhaice, pe cale de dispariție, creând un muzeu viu, unde tradițiile meșteșugărești trăiesc și evoluează, conectând trecutul cu viitorul prin mâinile și creativitatea acestor artizani remarcabili.

Demonstrațiile și atelierele vor avea loc pe tot parcursul festivalului: Asociația Vatra Meșterilor și Creatorilor de Patrimoniu (Vatra MCP) continuă să susțină creativitatea și conservarea patrimoniului cultural, oferind o platformă meșteșugarilor din țară și străinătate.

Turnul de apă din Grădina Uranus va fi pus în valoare la această ediție de video mapping, cu animații realizate de artistul Adistu, cu sprijinul Epson, lider mondial în domeniul videoproiectoarelor. Animațiile proiectate pe turn pornesc de la elemente ale naturii, floră, elemente cerești.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.