DIICOT: 15 persoane reţinute în urma percheziţiilor efectuate într-un dosar de trafic de migranţi

Foto: diicot.ro

Procurorii DIICOT au dispus reținerea a 15 inculpați și măsura controlului judiciar față de alți 7 inculpați, în dosarul în care au fost efectuate luni zeci de percheziții pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de migranți.

DIICOT informează că în urma celor 38 de percheziții domiciliare au fost identificate și ridicate 4 autoturisme și 3 ATV-uri în valoare totală de aproximativ 110.000 euro, o autoutilitară modificată ce prezenta locaș specific amenajat pentru transportul migranților, un motociclu, mai multe sisteme de stocare a datelor, sume de bani în lei, euro și lire sterline, înscrisuri, precum și alte mijloace de probă.

În cursul acestei zile, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală urmează să sesizeze judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului București cu propunerea de arestare preventivă a celor 15 inculpați reținuți, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția de Combatere a Criminalității Organizate și polițiști de frontieră din cadrul Inspectoratului General Poliţiei de Frontieră, cu sprijinul structurilor Gărzii de Coastă, Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu și Centrului de Supraveghere și Control al Trecerii Frontierei Aeroporturi București-Otopeni, Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Pitești și Ploiești și Serviciilor de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, Olt și Brăila.

Acțiunea efectuată în prezenta cauză, intitulată generic ”Operațiunea TRAFFIC JAM”, a beneficiat de sprijinul polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Argeș , al jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei și Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș.
La activitate a participat și o echipă mobilă a EUROPOL.
Documentarea cauzei a fost realizată și cu sprijinul polițiștilor de frontieră din cadrul Serviciilor Teritoriale ale Poliției de Frontieră Timiș și Arad.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Tehnic și de Criminalistic din cadrul DIICOT – Structura Centrală și Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.