METEO: Vremea se menţine călduroasă!

Foto: Marga Băleanu / BucurestiFM

În această noapte, în Capitală, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimã va fi de 17…19 grade.

Mâine, vremea va fi cãlduroasã, iar disconfortul termic se va menţine ridicat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat, cu viteze la rafalã de pânã la 35…40 km/h. Temperatura maximã va fi de 33…34 de grade.

În ţară, în estul, sud-estul şi parţial în centrul ţãrii, valorile termice vor fi mai scãzute faţã de ziua precedentã, iar în rest se vor menţine cu mult peste mediile multianuale (cu 7…10 grade), astfel încât vremea va continua sã fie cãlduroasã, canicularã în Banat, Crişana, local în Oltenia şi în sud-vestul Munteniei, unde şi disconfortul termic va fi ridicat, cu un indice temperaturã-umezealã (ITU) în jurul pragului de 80 de unitãţi.

Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare, averse şi descãrcãri electrice, dupã-amiaza şi seara, local în zona de munte şi în nordul Olteniei şi al Munteniei şi izolat în rest.

În Carpaţii Meridionali şi în zona deluroasã din sud, aversele vor avea şi caracter torenţial, astfel cã, în intervale scurte de timp, cantitãţile de apã vor fi de 15…25 l/mp. Izolat vor fi condiţii de grindinã.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în regiunile estice, dar şi în timpul ploilor, în general cu viteze de 45…55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 şi 36 de grade.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.