US Open 2024: Finalista de anul trecut, calificată în ”careul de ași”. Semifinală americană, iar alte două sferturi de finală au oferit surprize

Sursă foto: Facebook - US Open

US Open 2024 își cunoaște aproape toți semifinaliștii de la această ediție, după ce majoritatea sferturilor de finală au fost disputate. Finalista de anul trecut, bielorusa Aryna Sabalenka, a ajuns în penultima fază a competiției, la fel cum s-a întâmplat în privința lui Frances Tiafoe, ce va disputa o semifinală cu compatriotul său, Taylor Fritz. În alte două sferturi de finală, surprize au fost consemnate, atât pe tabloul masculin, cât și pe tabloul feminin.

Qinwen Zheng și Aryna Sabalenka au avut un meci de disputat în sferturile de finală de la ”Flushing Meadows”, iar finalista ediției de anul trecut a controlat desfășurarea partidei de pe arena ”Arthur Ashe”. Bielorusa a trecut de campioana olimpică de la Paris 2024 cu scorul de 6-1 și 6-2, nelăsându-i vreo șansă asiaticei în acest duel. A doua favorită a competiției a atins pentru a doua oară consecutiv această fază de la US Open, acolo unde va da piept cu Emma Navarro.

Pe tabloul masculin, Frances Tiafoe l-a întâlnit pe bulgarul Grigor Dimitrov și pleca cu a doua șansă la câștigarea acestui jos. Confruntarea dintre cei doi tenismeni a început cu un prim set dominat categoric de sportivul american care s-a impus în actul inaugural cu scorul de 6-3. În al doilea act, bulgarul a s-a menținut bine în schimburile intense și a dus setul într-un tie-break, acolo unde a avut câștig de cauză.

Al treilea set i-a revenit mult mai facil celui care este cotat cu a 20-a șansă, deoarece Frances Tiafoe a trecut la trei game-uri diferență față de oponentul său. Mai apoi, problemele medicale au intervenit în ceea ce îl privește pe Grigor Dimitrov, iar la scorul de 4-1 în favoarea jucătorului de peste Ocean, bulgarul a clacat și a decis să declare abandon. În ”careul de ași”, Frances Tiafoe va juca în compania lui Taylor Fritz într-un duel autentic american, iar pentru prima dată după o pauză de 18 ani, un tenismen din SUA va accede în ultimul act al întrecerii de pe suprafața de hard.

Un alt meci de pe tabloul feminin s-a încheiat cu consemnarea unui alt rezultat surprinzător, deoarece brazilianca Beatriz Haddad-Maia a cedat în fața Karolinei Muchova. Aflată în formă de excepție, cehoaica a reușit să domine autoritar primul set, iar jocul eficient de la fileu a ajutat-o să se impună clar, pierzând un singur game în actul inaugural. În al doilea set al sfertului de finală, sud-americanca a tot sperat că va izbuti să revină în partidă, dar în ultimul game de pe serviciul său, cehoaica a semnat un break pe care l-a confirmat și care i-a fost îndeajuns pentru a progresa în runda următoare.

Pe mai departe, Karolina Muchova va evolua în fața câștigătoarei meciului dintre Iga Swiatek și Jessica Pegula, într-un duel ce se anunță extrem de complicat, fie cu numărul unu mondial, fie cu una dintre favoritele gazdelor. Penultimul sfert de finală de la această ediție de US Open a fost cel dintre britanicul Jack Draper și Alex De Minaur. Într-un mod deloc așteptat, urmașul lui Andy Murray, așa cum este denumit tânărul tenismen, a fost în controlul înfruntării pe tot parcursul său, iar victoria a fost stabilită în minimum de seturi.

Jack Draper s-a impus categoric în actul inaugural cu scorul de 6-3, iar diferența s-a făcut la capitolul primului serviciu, acolo unde britanicul a stat mult mai bine din punct de vedere procentual. În actul secund, australianul a echilibrat situația la general, dar în prelungirile setului, Jack Draper a obținut un break decisiv. Cu scorul de 7-5 și 2-0 la seturi, actul cu numărul trei al acestui sfert de finală a avut un singur jucător pe teren, britanicul. Al 25-lea clasat al lumii a câștigat cu scorul de 6-2, iar succesul a fost asigurat. În ”careul de ași”, britanicul va da peste învingătorul dintre Jannik Sinner și Daniil Medvedev.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.