Echipament medical performant de Computer Tomograf la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta

Echipament medical performant de Computer Tomograf la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta!
Echipamentul de ComputerulTomograf cu 384 sectiuni reconstruite are un sistem de interventii ghidate dedicat radiologie intervenționale, cu soft de inteligentă artificială (AI) ce detectează, printre altele, nodulii pulmonari solizi in timpul revizualizarii examinarilor CT ale toracelui, cu aplicatii dedicate pentru a accelera fluxul de lucru in situațiile de urgență.
Ce va permite acest echipament?
1. rezoluția înaltă va permite diagnosticul patologiei interstitiale, Institutul Marius Nasta find unul din puținele centre din România unde acest diagnostic este posibil.
2. aparatul CT va fi utilizat în noul compartiment de radiologie intervențională din Institut, unde se vor efectua biopsie pulmonară sub ghidaj CT al nodulilor pulmonari suspecți, evitând astfel o intervenție chirurgicală toracică cu scop diagnostic.

“ Aceasta investiție reprezintă un pas important de care pacienții cu suspiciune de cancer pulmonar sau cei cu suspiciune de fibroza pulmonară au nevoie, pentru a reduce timpii de așteptare în vederea diagnosticului. Dotarea institutului cu acest aparat permite realizarea unui pas semnificativ în dezvoltarea de noi metode de abordare a diagnosticului în cancerul pulmonar” a declarat dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta.
Finanțarea aparatului a fost asigurată de Ministerul Sănătăţii – România.
Acesta este cel de-al doilea Computer Tomograf – CT din Institutul Marius Nasta și va fi funcțional după instalarea acestuia și obținerea avizului CNCAN – Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.