Doi adolescenţi, găsiţi electrocutaţi. Ambele victime sunt transportate la Spitalul Grigore Alexandrescu

Sursa foto: Adriana Baciu

Doi adolescenţi au fost găsiţi electrocutaţi în municipiul Ploieşti, unul dintre ei fiind în stare gravă, arată datele transmise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova.

„Misiune de căutare-salvare a unui minor posibil electrocutat, în Ploieşti, proximitatea străzii Corlăteşti. Ajunşi la locului intervenţiei, salvatorii au constatat faptul că în eveniment au fost implicate patru persoane minore. În urma evaluării medicale, s-a constatat că doi dintre minori prezentau arsuri de gradele II şi III, iar ceilalţi doi nu prezentau leziuni vizibile”, arată sursa citată.

Victimele sunt un băiat de 13 ani, care are arsuri de gradele II şi III pe circa 80% din suprafaţa corporală, şi un băiat de 12 ani, cu arsuri de gradul II pe 5% din suprafaţa corpului (pe o mână), menţionează informarea ISU Prahova.

Progresiv, la locul evenimentului au fost alocate o autospecială de stingere, o autospecială pentru descarcerare (utilizată pentru iluminarea zonei evenimentului), o ambulanţă SMURD şi două autospeciale de primă intervenţie şi comandă.

Ambele victime sunt transportate la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti.

„La data de 6 septembrie a.c., în jurul orei 20,30, poliţiştii din cadrul Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi au fost sesizaţi despre faptul că în zona staţiei C.F. Ghigiu, un copil s-ar fi electrocutat. În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului unde au constatat, din primele verificări efectuate, faptul că 4 copii s-ar fi jucat în apropierea unui vagon aflat sub linie electrificată, iar unul dintre aceştia (…) s-ar fi urcat pe vagon, fiind electrocutat. De asemenea, un altul (…) a suferit şi el vătămări corporale, fiind de asemenea, electrocutat’, informează Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.