US Open 2024: Finala feminină va avea în ”luptă” o jucătoare a gazdelor. Pentru a doua oară consecutiv, numărul doi mondial atinge ultimul act de la ”Flushing Meadows”

Sursă foto: Facebook - US Open

US Open 2024 își cunoaște finala de pe tabloul feminin, după ce semifinalele au fost disputate, iar una dintre ele a fost extrem de echilibrată, în timp ce o alta a fost controlată de o singură jucătoare. Jessica Pegula, din Statele Unite ale Americii, va da piept cu Aryna Sabalenka în ultimul act al competiției de la New York, încercând să pună mâna pe trofeul de pe suprafața de hard.

A șasea jucătoare a lumii s-a duelat cu cehoaica Karolina Muchova într-unul dintre meciurile programate în ”careul de ași” de la US Open, iar americanca a avut mari dificultăți cu sportiva aflată în afara primelor 50 de locuri din clasamentul WTA, dar care se prezintă într-o formă de zile mari. Outsider-ul s-a impus în primul set al înfruntării cu scorul clar de 6-1, într-un act care a durat mai puțin de jumătate de oră.

Jessica Pegula a revenit de la acest scor și este prima jucătoare din istoria tenisului feminin, de la crearea Erei Open, care reușește să răstoarne soarta unei partide, după o înfrângere atât de usturătoare suferită în setul inaugural. Cea care a primit a șasea șansă din partea organizatorilor privind cucerirea titlului newyorkez a câștigat al doilea act al jocului cu scorul de 6-4, iar în cel de-al treilea set, lucrurile au fost mult mai clare.

Cea care a eliminat-o pe Iga Swiatek, liderul mondial, în runda precedentă, nu a mai avut emoții absolut deloc, deoarece a izbutit să își impună stilul de joc în fața adversarei sale. Victoria a venit după stabilirea scorului de 6-2 în favoarea Jessicăi Pegula, care a atins, în premieră, ultimul act al unui turneu de Grand-Slam. Acolo, favorita gazdelor va da peste bielorusa Aryna Sabalenka, care a depășit-o pe Emma Navarro în minimum de seturi.

Pentru a doua oară la rând, jucătoarea ierarhizată pe locul secund în clasamentul general feminin atinge finala de la ”Flushing Meadows”. Aceasta a dominat copios primul act al întâlnirii și i-a permis oponentei sale să câștige numai trei game-uri. În al doilea set, Emma Navarro a intrat pe teren mult mai montată și dispusă să își asume riscuri mai mari.

Una dintre reprezentantele țării gazdă a pierdut pe propriul serviciu la un moment dat, dar a recuperat și a trimis actul în prelungiri. Tie-break-ul, prin care cea de-a 12-a jucătoare a lumii spera să egaleze situația la general și să trimită confruntarea într-un set decisiv s-a dovedit a fi prielnic pentru Aryna Sabalenka. Bielorusa a reușit o serie de lovituri fantastice, iar la retur a fost cu mult peste jucătoarea aflată de partea cealaltă a fileului, iar cu scorul de 7-2 și-a asigurat adjudecarea setului secund.

Grație acestui succes, Aryna Sabalenka a devenit a patra jucătoare din istoria tenisului feminin care atinge finale atât la Australian Open, cât și la US Open, în același sezon. În ultimul act al turneului de Grand-Slam care a deschis acest sezon, bielorusa s-a impus în fața chinezoaicei, Qinwen Zheng, în două seturi.

Cele două finaliste de la ediția din acest an de la US Open s-au mai întâlnit până acum în alte șapte confruntări directe, iar la capitolul victorii Aryna Sabalenka conduce cu scorul de 5-2. Partida din ultima fază a competiției americane este programată să înceapă sâmbătă, 7 septembrie, de la ora 23:00, ora României, iar arena ”Arthur Ashe”, cu o capacitate de 23.000 de locuri, va fi locația aleasă pentru acest eveniment.

Anul trecut, Aryna Sabalenka a cedat în fața lui Cori Gauff, în finala de la ”Flushing Meadows”, atunci când reprezentanta americanilor se impunea în set decisiv.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.