UEFA Nations League: România ”zdrobește” Kosovo la primul meci pe bancă al lui ”Il Luce”, iar linia ofensivă impresionează la Priștina

Sursă foto: Facebook - GSP

Naționala de fotbal a României a trecut cu scorul de 3-0 în partida de debut a ediției din acest sezon a UEFA Nations League, dar, totodată, și la meciul de debut al noului selecționer, Mircea Lucescu. Kosovo a fost ”victima” reprezentativei țării noastre, într-un duel care s-a disputat la Priștina, iar marcatorii celor trei reușite au fost Dennis Man, Răzvan Marin și Denis Drăguș.

Selecționata statului nostru a pornit foarte bine în acest joc, reușind să domine în teren, chiar dacă posesia a fost de partea gazdelor. Ocaziile mari au fost la poarta lui Arijanet Muric, iar până spre finalul primei reprize, România a ratat câteva șanse importante prin cei trei membrii atacului, Denis Drăguș, Dennis Man, dar și Valentin Mihăilă.

Totuși, prima reușită a venit cu cinci minute înainte de finalul actului întâi, atunci când Răzvan Marin l-a lansat pe un Dennis Man aflat în formă maximă încă de la începutul înfruntării. Extrema dreaptă a celor de la Parma a finalizat cu precizie faza respectivă, iar fotbaliștii antrenați de ”Il Luce” conduceau la capătul primelor 45 de minute disputate.

În repriza secundă, situațiile periculoase au continuat să apară la poarta adversă, iar la capitolul șuturi pe poartă, naționala noastră a stat foarte bine. Din totalul de 15 execuții trimise spre buturile kosovarilor, opt au fost cadrate, în comparație cu unicul șut care a prins spațiul porții lui Florin Niță. În legătură cu posesia, gazdele au avut câștig de cauză, dar fără să amenințe periculos buturile portarului care a impresionat la EURO 2024.

”Tricolorii” au dus scorul la 2-0 rapid, la cinci minute trecute din actul secund, atunci când dintr-o lovitură de la 11 metri, Răzvan Marin și-a asumat responsabilitatea executării, iar acesta nu a dezamăgit. La fel cum a făcut și în meciul de la Campionatul European din Germania din această vară, contra celor de la Slovacia, fotbalistul lui Empoli a transformat penalty-ul și a oferit României un avantaj de două reușite.

Lovitura finală a venit pe finalul confruntării din capitala statului Kosovo, pe un stadion plin ochi, dar care nu a permis accesul fanilor din țara noastră, din cauza scandărilor xenofobe care s-au auzit la meciul din UEFA Champions League, feminin. Valentin Mihăilă a furnizat o pasă de excepție pentru Denis Drăguș, iar fotbalistul folosit pe post de vârf de atac a marcat fără probleme din apropierea porții.

3-0 pentru naționala țării noastre a fost scorul final al unui duel care s-a încheiat cu superioritate numerică, deoarece un fotbalist al celor din Kosovo a fost eliminat, la capătul unui fault dur. De partea cealaltă, selecționerul României, Mircea Lucescu, revenit pe banca ”tricolorilor” după o pauză de 38 de ani, are puține emoții, din cauza unei accidentări minore suferite de Dennis Man.

După câștigarea celor trei puncte din confruntarea cu Kosovo, pentru selecționata țării noastre urmează o partidă cu Lituania, pe teren propriu. Duelul va avea loc luni, 9 septembrie, pe stadionul ”Steaua”, din Ghencea. Lituanienii au fost învinși în prima rundă a UEFA Nations League de reprezentativa cipriotă cu scorul de 1-0.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.