Drona, in spatiul aerian national

facebook.com/mapn.ro

Sistemul de supraveghere radar a identificat şi urmărit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, traseul unei drone care a evoluat în spaţiul aerian naţional şi care a părăsit teritoriul naţional spre Ucraina, aceasta fiind monitorizată şi de două avioane F-16, anunţă Ministerul Apărării Naţionale.

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a trimis alerte in judetele Tulcea si Constanta, dupa ce armata rusa a lansat atacuri puternice cu drone asupra unor obiective ucrainene civile, in apropierea frontierei cu Romania.

Ministerul Apararii Nationale a informat aliatii si este in contact permanent cu acestia, dupa ce una dintre drone a survolat teritoriul Romaniei. Purtatorul de cuvant al Ministerului Apararii, generalul Constantin Spinu a declarat ca ,,Începand cu ora 2:25, doua aeronave F-16 ale Fortelor Aeriene Romane au decolat de pe Baza 86 Aeriana Borcea pentru monitorizarea situației aeriene. În cursul acestor evenimente a fost identificat și urmarit de catre sistemul de supraveghere radar traseul unei drone care a evoluat in spațiul aerian național și care a parasit teritoriul național spre Ucraina. Situația evoluției acestei drone a fost monitorizata și de cele doua aeronave F-16 care au revenit in baza in jurul orei 4:08. Din datele disponibile la acest moment a fost indicata probabilitatea existenței unei zone de impact pe teritoriul național, intr-o arie nelocuita, in proximitatea localitații Periprava. Forțele Ministerului Apararii Naționale executa, incepand din aceasta dimineața, cu mijloace aeriene și cu echipe la sol, cercetari in zona”.

Ministerul Apărării Naționale transmite un mesaj ferm de condamnare a acestor atacuri executate de Federația Rusă împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă ucrainene, care sunt nejustificate și în gravă contradicție cu normele de drept internațional.

 

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.