US Open 2024: Americanul ajuns într-o finală la ”Flushing Meadows” după aproape două decenii, depășit de numărul unu mondial. Jannik Sinner, ”regele hard-ului” din acest an

Sursă foto: Facebook - US Open

US Open 2024 își cunoaște campionul de pe tabloul masculin, după o finală disputată între liderul mondial, Jannik Sinner și americanul favorit numărul 12, Taylor Fritz. Tenismenul italian s-a impus în minimum de seturi, scor 6-3, 6-4, 7-5, în puțin peste două ore de joc, reușind să cucerească al doilea titlu de Grand-Slam din cariera sa.

Confruntarea directă cu numărul trei dintre cei doi sportivi a debutat cu o prestație extrem de convingătoare afișată de favoritul principal al competiției americane. Janik Sinner a obținut un break rapid pe care l-a convertit imediat, iar, actul inaugural a fost obținut facil. 6-3 a fost scorul stabilit de tenismenul din Italia în fața adversarului său.

În actul secund, situația nu s-a schimbat foarte tare, deoarece primul poziționat în clasamentul ATP a fost la fel de precis în loviturile sale de backhand, dar, mai ales, pe propriul serviciu. Latura ofensivă a tenisului arătat de sportivul american a crescut în această parte a meciului, dar a fost mult prea puțin pentru a întrerupe seria grozavă a oponentului său. Grație singurului break care a făcut diferența în actul secund, Jannik Sinner s-a văzut conducând cu scorul de 2-0 la general, fiind capabil să fructifice singura șansă pe care a avut-o la retur.

Al treilea set al ultimului act al întrecerii americane a fost unul cu dus-întors, pentru că Taylor Fritz și-a ridicat nivelul de joc extrem de mult. Italianul nu a întâmpinat probleme pe serviciul său, dar returul nu a mai funcționat la fel de bine, mai ales ca urmare a stilului de joc schimbat de adversarul său. Totul părea mult mai strălucitor pentru american, atunci când acesta a reușit să obțină trei game-uri la rând și să servească pentru a își adjudeca setul cu numărul trei.

La scorul de 5-4 pentru american, Jannik Sinner a trimis în teren niște lovituri imparabile care au încurcat tactica gândită de Taylor Fritz. Numărul unu mondial a egalat situația și a trimis în prelungiri actul, anulând o oportunitate uriașă pe care și-o crease jucătorul poziționat pe locul 12 în ierarhia generală masculină. Mai apoi, pe serviciul advers, după ce își rezolvase cu succes game-ul de serviciu, cel care s-a impus în acest an la Australian Open a fost atent, precis și sigur pe raliurile inițiate.

Taylor Fritz a fost copleșit de emoții, dar și de gestionarea momentului dificil, astfel că acesta a cedat, iar victoria i-a aparținut celui care a scăpat de Novak Djokovic și Carlos Alcaraz în drumul său spre ridicarea trofeului deasupra capului. Jannik Sinner s-a impus în trei seturi, iar succesul a reprezentat câștigarea pentru a doua oară a unui turneu de Grand-Slam din cariera sa, după ce Australian Open 2024 i-a aparținut tot acestuia, la capătul unei finale epocale cu rusul Daniil Medvedev.

De asemenea, italianul este primul sportiv din țara sa care pune mâna pe un titlu la New York din istoria Erei Open, iar finala câștigată i-a asigurat lui Jannik Sinner un cec în valoare de 3,6 milioane de dolari. Ultimul turneu de Grand-Slam al anului va fi consemnat cu menținerea pe prima poziție a clasamentului ATP pentru noul campion de la US Open, dar și cu o urcare până pe locul al șaptelea al ierarhiei pentru Taylor Fritz.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.