VIDEO: Ciprian Ciucu: „Lucrăm la un proiect pentru a face Bulevardul Iuliu Maniu mai verde”

Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, a venit #InComunitate să ne vorbească despre planurile inițiate în folosul locuitorilor Sectorului 6, despre cele finalizate, precum și despre cum crede că va arată sectorul pe care îl conduce, la finalul acestui mandat.

Despre traficul din Sectorul 6

Parcuri îngrijite, școli și grădinițe civilizate, spații verzi, curățenie stradală, locuri de parcare, transport în comun la standarde europene, sisteme de protecție pentru bătrânii singuri și pentru copiii aflați în grija statului, acestea sunt o parte dintre lucrurile pe care și le dorește orice cetățean al Capitalei. O dorință mai mare a cetățenilor este fluidizarea traficului. Edilul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, are câteva idei pentru a soluționa această problemă.

„Traficul este mai degrabă un simptom. Ar trebui să vorbim despre mobilitate, care este mai mult decât traficul. Mobilitatea înseamnă cât timp îți ia să ajungi din punctul A în punctul C, trecând prin punctul B. Eu cred că responsabilitatea unui primar este să asigure deplasarea din punctul A în punctul C, trecând prin punctul B, așa cum am zis, într-un timp rezonabil care poate să însemne 20-25 de minute, depinde de distanță, poate 40 de minute și nu neapărat un mod de transport. Nu neapărat cu auto individual, ci mai degrabă cu transportul în comun, ca să fie foarte bine conectat, la timp, curat, de încredere. Asta înseamnă mobilitate.”

Transport individual ori transport în comun și transport alternativ

O viziune comună a tuturor primarilor și alegerea unui singur sistem de transport, la nivelul întregii capitale, este ceea ce ar vrea primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu. Costurile uriașe stau la baza acestei idei.

 „Avem 7 primari în București. Nu este niciun fel de viziune comună a acestora. Noi trebuie să alegem dacă avem o viziune bazată pe auto individual sau daca avem o viziune bazată pe transportul în comun și pe cel alternativ. De ce? Bucureștiul este atât de mare, proiectele sunt atât de complexe, de grele și de costisitoare încât nu putem să facem și una și alta.

Întrebarea greșită este: Cum rezolv problema traficului? Întrebarea corectă este: Cum modific comportamentul de mobilitate al oamenilor, astfel încât eu să pot să livrez servicii publice de transport, care să asigure un timp de mobilitate rezonabil ?”

Colectarea selectivă a gunoiului

Un proiect important este acela al colectării selective a gunoiului. Obișnuiți să arunce totul în același coș, locuitorii sectorului 6 vor fi încurajați să colecteze în coșuri separate resturile menajere, plasticul sau hârtia. Normele europene impun această soluție fiecărui stat membru al Uniunii Europene.

 „Avem în jur de 500 de ghene care vor fi funcționale, dar sunt puține, vreau să avem 1500. De ce e cel mai greu proiect? E vorba de unul dintre acele proiecte care vizează schimbarea comportamentului oamenilor. Noi va trebui să îi determinăm pe oameni să pre colecteze separat, ceea ce este un efort în sine. Dacă acum avem un singur coș în casă pentru gunoi, în viitor va trebui să avem cel puțin trei. Unul pentru hârtie și carton, unul pentru sticlă și unul pentru resturi menajere. Oamenii trebuie să vadă care este beneficiul. Acesta este că ne rămân mai mulți bani, ca să îi întoarcem în calitatea vieții lor, prin parcuri, prin școli, prin străzi asfaltate”

Un spital în Sectorul 6

Un alt proiect de anvergură este cel al construirii unui spital care sa deservească o zonă extinsă din sud-vestul Bucureștiului. Ciprian Ciucu, edilul Sectorului 6 ne-a oferit câteva detalii despre acest proiect:

„Va fi un spital de dimensiuni medii, generalist, cu primiri urgențe, clinic, care va deservi nu doar sectorul 6, ci întreaga zonă de vest, sud-vest a orașului și, cred că și Piteștiul va fi deservit, până acolo radiază, să zic așa,  serviciile de sănătate pe care vreau ca acest spital să le poată oferi populației. din centru.”

 Află tot ce ne-a spus primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, despre cum vor arătat școlile din sector, precum și despre celelalte proiecte aici.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.