VIDEO- Vezi cum poți „da aripi” noilor generații, AMI: „Cărțile mi-au schimbat viața!”

Cum îți sună dotarea cu rafturi și adunarea de cărți pentru cel puțin 45 de școli din peste 25 de județe? Ei bine prin proiectul „Dăm aripi educației” poți să fii și tu sprijin pentru 10.000 de copii și peste 500 de profesori. Între 28 august – 22 septembrie ești așteptat în 18 centre comerciale unde se colectează donațiile. AMI, unul dintre ambasatorii evenimentului și Anca Ghiorghiu, Group PR & Events Manager au venit în matinalul BucureștiFM.

Pentru AMI proiectul „Dăm aripi educației” este unul de suflet. „Cărțile mi-au schimbat viața. Știu că în ziua de azi nu prea mai avem timp sau nu ne găsim timp pentru a citi. Probabil o facem pe grabă și de pe telefon. Înțeleg că este mai la îndemână și nu este neapărat ceva greșit, însă mie îmi place mirosul acela de cărți, îmi place hârtia, să o simt când dau pagină cu pagină.”

„Această inițiativă mi s-a părut extraordinar de frumoasă, având în vedere că tinerii din ziua de astăzi au nevoie de îndrumări, de susținere, de cineva care să aibă încredere în ei și să-i motiveze. Cu siguranță cărțile mi-au schimbat destinul, mi-au schimbat alegerile.”

Anca simte că poate aduce cărțile mai aproape de noile generații. „Ne dorim să schimbăm percepția noii generații despre citit. Bibliotecile din mediul rural trebuie să fie dotate și să aibă cărți pentru ca generația nouă să își dorește să citească.”

„Am fost la Constanța săptămâna trecută și ne-am întâlnit cu un grup de copii. Am observat diferențele dintre ei. Foarte mulți nu s-au bucurat când au văzut cărțile, ni s-a spus că nu vor să facă nimic după ce se întorc de la școală. Pe acesta îl consider eu un semnal de alarmă, aici trebuie să dăm o mână de ajutor și să-i facem să fie curioși.”

Artiștii sunt un model pentru cei mici, AMI ne-a povestit: „După întâlnirea de la Constanța de săptămâna trecută, dintre elevii care au fost acolo, cred că jumătate mi-au dat mesaj pe Instagram pentru a îmi mulțumi pentru sfaturi și mi-au promis că vor ține cont de ele. Trebuie să îi facem să înțeleagă că este cool să citești.”

Câteodată pofta vine mâncând sau cel puțin acesta a fost cazul artistei. „Vă mărturisesc foarte sincer că am început să prind gustul cititului mai mult dintr-o obligație. Tata era foarte pasionat de cărți de istorie. Biblioteca noastră era pe balcon, nu aveam loc în casă. Îl admiram pe tata pentru tot ce făcea, chiar dacă nu eram neapărat pasionată de citit.”

„Mergeam în fiecare vacanță de vară, de Paște sau de Crăciun la țară, la bunici, iar tata ne dădea ca temă de casă să citim câte o carte. Ne-a recomandat una dintre cărțile mele preferate, La Medeleni, de Ionel Teodorean. M-a fascinat.”

Hai cu un play la videoclipul de mai sus pentru a afla cum poți să ajuți la educarea noilor generații!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.