Peste 380 de persoane fără adăpost, identificate în zone aglomerate ale Capitalei în ultimele două luni

384 de persoane au fost identificate, în ultimele două luni, în zonele aglomerate ale Capitalei, în cadrul unor acţiuni desfăşurate de Poliţia Locală şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială, cu sprijinul Jandarmeriei.

Dintre cele 384 de persoane, 221 persoane se aflau deja în baza de date a DGASMB, iar 163 sunt nou identificate, informează Primăria Capitalei, pe Facebook. În perioada 4 iulie – 6 septembrie au avut loc aproximativ 980 de interacţiuni de identificare.

Un număr de 240 de persoane au acceptat să fie acompaniate la centrele de asistenţă socială din subordinea DGASMB, precum şi la centrele sociale ale primăriilor de sector, unde au primit îmbrăcăminte, încălţăminte, alimente, asistenţă medicală primară.

„Numărul persoanelor preluate este mult mai mic decât cel al persoanelor identificate, întrucât nicio persoană nu poate fi preluată sau obligată să părăsească domeniul public dacă nu este de acord, atât timp cât nu încalcă în vreun fel legea, drept garantat de Constituţia României. De asemenea, potrivit Legii Asistenţei Sociale – 292/2011, actualizată 2024, fiecare persoană are dreptul de a face propriile alegeri, indiferent de valorile sale sociale, atât timp cât nu ameninţă drepturile sau interesele legitime ale celorlalţi, iar personalul care activează în domeniul asistenţei sociale are obligaţia de a respecta libertatea beneficiarului de a alege serviciile sociale şi furnizorii de servicii sociale”, precizează PMB.

Primăria menţionează că astfel de acţiuni vor continua în centrul Capitalei, atât pe timpul zilei, cât şi pe timpul nopţii.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.