Minimest revine cu poveşti pentru întreaga familie şi ateliere pentru copii la Animest.19

Secţiunea din cadrul Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Animest dedicată celor mai tineri dintre cinefili îşi redeschide universul plin de aventuri şi lecţii importante în perioada 4 – 13 octombrie.

Minimest revine cu proiecţii speciale, o competiţie jurizată de copii, ateliere de animaţie, benzi desenate şi reciclare artistică, precum şi dimineţi de weekend la cinema pentru întreaga familie, informează organizatorii.

Anul acesta, părinţii vor putea petrece timp alături de cei mici, înainte sau după proiecţiile Minimest, la Cinemateca Eforie, unde va fi organizat Minimest Kids Corner – un loc plin de culoare şi jocuri pentru toate vârstele.

24 de scurtmetraje din 20 de ţări, cel mai mare număr de până acum, concurează la această ediţie pentru Premiul secţiunii Minimest, acordat în urma voturilor oferite de membrii juriului format exclusiv din copii. Anul acesta, Premiul secţiunii este oferit de ASAP România, programul de responsabilitate socială iniţiat de Fundaţia The Institute, informează organizatorii.

În afara competiţiei, în dimineţile de weekend vor rula pe ecranele de cinema din Bucureşti poveşti de familie deja apreciate în festivalurile din întreaga lume.

Direct de la Berlinale ajunge în cadrul Minimest, „Vulpea şi iepuraşul salvează pădurea” / „Fox and Hare Save the Forest” (r. Mascha Halberstad), în timp ce, în premieră în România, „Dounia în ţara mare şi albă” / „Dounia – The Great White North”, în regia aceloraşi Andre Kadi şi Marya Zarif, dezvăluie provocările adaptării eroinei în ţara adoptivă, Canada, şi lupta ei de a-şi păstra identitatea şi tradiţiile, în timp ce integrează altele noi şi îşi creează o viaţă diferită de cea cu care era obişnuită.

O producţie marca Disney/PIXAR va încânta întreaga familie într-una din dimineţile de weekend promise de Minimest: „Suflet” / „Soul” (r. Pete Docter, Kemp Powers), călătoria fantastică a unui profesor de gimnaziu, pasionat de jazz, care învaţă despre cum se construieşte sufletul şi care este esenţa lui.

Un lungmetraj animat pentru întreaga familie este şi „Aventurile unui căţel parizian” / „Stinky Dog, Happy Life in Paris!” (r. Davy Durand, Vincent Patar şi Stephane Aubier), o aventură pe străzile pariziene a doi prieteni de nedespărţit.

În ambele weekend-uri din cadrul Animest.19, artista de animaţie 2D Nicoleta Miron revine la festival cu două propuneri de ateliere interactive.

Dincolo de programul obişnuit al Minimest, din fiecare weekend de festival, anul acesta, Animest aduce în programul său mai multe proiecţii accesibilizate pentru copiii cu deficienţe de auz, prin intermediul proiectului „Ochi şi urechi”. Pentru proiecţia neaccesibilizată a filmului, dialogurile au fost adaptate ca viteză de citire şi simplificarea textului, să poată fi parcurse de copii chiar şi în afara secţiunii Minimest. Proiecţiile vor avea loc în prezenţa regizorului. Lungmetrajul este distribuit în România de YAY Films.

Festivalul Animest este un proiect al Asociaţiei Animest, cofinanţat de Programul MEDIA al Uniunii Europene şi de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.