Nouă mandate de aducere puse în aplicare de polițiștii capitalei, într-un dosar de proxenetism

Captura Video Politia Romana

Nouă bărbați, care ar practica meseria de taximetrist/ ridesharing, reținuți și, ulterior, puși sub control judiciar în dosarul de proxenetism în care s-au făcut luna trecută percheziții.

Poliția Capitalei informează că au fost reținuți și, ulterior, plasați sub control judiciar 9 bărbați, care ar practica meseria de taximetrist/ ridesharing și ar fi racolat clienți străini pe care îi conduceau, ulterior, la adresa din Sectorul 2, pentru a întreține relații sexuale contra cost în dosarul de proxenetism în care s-au efectuat luna trecută mai multe percheziții.

În acest dosar, s-au efectuat anterior 16 percheziții domiciliare (14 în data de 4 august și alte două percheziții în data de 7 august), și au fost reținute 22 persoane pentru săvârșirea infracțiunii de proxenetism în formă continuată, față de patru persoane fiind dispusă ulterior măsura de arestare preventive, iar pentru celelalte, măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. În urma perchezițiilor efectuate, au fost identificate și ridicate mai multe înscrisuri cu valoare probatorie, precum și telefoane mobile și sume bani, despre care există suspiciunea rezonabilă că provin din activitatea infracțională.

”Astfel, în vederea completării materialului probator, precum și pentru probarea întregii activități infracționale și identificarea tuturor bănuiților, la data de 11 septembrie, au fost puse în aplicare 9 mandate de aducere, emise pe numele altor persoane bănuite de comiterea unor astfel de fapte. În fapt, 9 bărbați, care ar practica meseria de taximetrist/ ridesharing, ar fi racolat clienții străini pe care i-ar fi condus în locație, pentru a întreține relații sexuale contra cost. Șoferii negociau anterior prețul și intrau împreună cu clienții în locație înlesnind, astfel, activitatea de prostituție și obținând foloase patrimoniale de pe urma acestei activități. În cursul zilei de 11 septembrie, cei nouă bănuiți au fost reținuți, față de aceștia fiind dispusă, ulterior, măsura controlului judiciar pentru 60 de zile”, precizează sursa citată.

Din datele și probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea că, în perioada 13 martie– 30 iulie 2024, mai multe persoane ar fi înlesnit practicarea prostituției, la o adresă din Sectorul 2, de către unsprezece femei, care ar fi oferit servicii sexuale contra cost, în sensul că, ar fi pus la dispoziție locuința și ar fi supravegheat și organizat activitatea de prostituție în locație, pentru femeile în cauză, asigurând condițiile necesare pentru desfășurarea acestei activități.

De asemenea, bănuiții ar fi asigurat paza și/sau cele necesare continuării activității, obținând, astfel, foloase patrimoniale,această activitate fiind mascată sub forma unor oferte privind realizarea unor ședințe de masaj.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.