O jumătate din Strada Dumitru Zosima e blocată! 

Lucrările continuă pe Strada Dumitru Zosima, în ciuda faptului că locuitorii au făcut nenumărate demersuri pe lângă administrația locală a Sectorului 1 pentru oprirea acestora.
Riveranii au făcut petiții către Primăria din Banu Manta nr 9 și au fost prezenți la ședințele Consiliului Local al Sectorului 1.
Ei au cerut ca strada să nu fie reconfigurată, prin lărgirea trotuarelor și au susținut că nu era nevoie de refacerea suprafeței carosabile, deoarece calitatea acesteia era suficient de bună.

„După o pauză de circa trei-patru luni, timp în care lucrările au fost sistate – motivația nu o știu exact, a fost ceva legat de finanțare, de primărie, lucrările au reînceput, urmând proiectul inițial. Chiar dacă noi, ca și cetățeni, am depus toate diligențele și toate eforturile, pentru a stopa această lucrare.
Din păcate, lucrurile se desfășoară conform programului și se pare că se dorește recepția, pe mandatul actualului primar”, a declarat, pentru București FM, Emilio Verzoti, unul dintre reprezentanții cetățenilor de pe Strada Zosima.

Ploile de toamnă i-au găsit pe cetățenii de pe Zosima cu strada pe jumătate inaccesibilă, cu noroaie și cu o canalizare înfundată. Oamenii sunt nemulțumiți de calitatea lucrărilor efectuate, deja.

„În momentul de față, o jumătate din stradă este semifinalizată. S-a ajuns la stratul de legătură, stratul de binder, care așa a rămas. Acest strat a fost așternut în urmă cu patru luni de zile și supus traficului.
Partea de canalizare și bordurile sunt într-o stare deplorabilă, inclusiv alveolele copacilor. Unele sunt subdimensionate, astfel încât unii copaci nu vor avea posibilitatea să se dezvolte și să fie udați.

Pentru cealaltă jumătate de stradă, care a început acum circa o lună de zile, stadiul este deplorabil. S-a escavat circa 70-80 de centimetri din structura anterioară și s-a acoperit cu balast, într-o oarecare măsură, nu complet.
Din păcate, acum, au început ploile și totul este o mocirlă și un noroi.
În plus, partea de canale a fost, în mare parte, înfundată, astfel încât ne îngrijorează faptul că, la o ploaie mai pronunțată, există riscul ca funcționarea canalizării centrale să fie blocată și canalele să refuleze, pe zonele din amonte de scurgerea din Bulevardul 1 Mai (… actual Ion Mihalache n.r.)”, mai spune Emilio Verzoti.

O mare problemă pentru locuitorii de pe Zosima este și aceea a locurilor de parcare. Riveranii de pe jumătatea de stradă unde se lucrează nu își pot parca mașinile nici măcar în propriile curți.

Emilio Verzoti: „O jumătate de stradă, de circa o lună, este complet blocată și escavată”.

Reporter: „Cum vă descurcați cu locurile de parcare? Jumătate de stradă săpată, cum se descurcă cetățenii de pe stradă cu locurile de parcare”?

Emilio Verzoti: „În zona desfundată, care este supusă lucrărilor, nu se poate parca și toate mașinile sunt…, și nici măcar folosi accesele în curte, evident, astfel încât toate mașinile sunt îngrămădite și înghesuite, pe străzile adiacente”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.