Rămâne de Văzut: ”Kinds of Kindness”, al regizorului Yorgos Lanthimos, apare în cinematografe!

Sursa Foto: comunicat de presa

Kinds of Kindness”/„Forme de Bunătate”, noua producție a regizorului multi-premiat Yorgos Lanthimos, apare în cinematografele românești, de vineri, 13 septembrie.

Stilul absurd și suprarealist al lui Yorgos Lanthimos definește și această antologie de trei povești bizare, dar captivante, care explorează teme precum puterea, controlul, liberul arbitru și complexitatea deciziilor umane.

Regizorul abordează aceste subiecte dintr-o perspectivă unică prin care provoacă toate convențiile narative obișnuite, aducând în prim-plan și hiperbolizând tensiunile și paradoxurile inerente interacțiunilor dintre oameni.

Pierzi un aspect foarte important al experienței umane dacă te iei prea în serios.”

Yorgos Lanthimos – Filmul este o fabulă modernă, întunecată și provocatoare, care explorează trei povești neobișnuite și interconectate. În centrul acestora se află un bărbat care încearcă să-și recâștige controlul asupra vieții, un polițist care se confruntă cu întoarcerea misterioasă a soției sale, dispărută pe mare, dar și o femeie care pornește într-o căutare plină de suspans, pentru a găsi o persoană cu abilități speciale, menită să devină un lider spiritual de excepție.

Noul film al regizorului grec este, totodată, un omagiu adus teatrului experimental, subliniind cu o claritate cinică și, pe alocuri, plină de umor, modul în care dilemele morale pot influența oamenii.

Producția a apelat la o distribuție de actori consacrați, care interpretează diferite roluri în fiecare dintre cele trei povești.

Printre aceștia se numără Emma Stone, de două ori laureată a premiilor Oscar (Poor Things, La La Land), Jesse Plemons (The Power of the Dog), Willem Dafoe (Poor Things, The Florida Project), Margaret Qualley (Poor Things, Maid), Hong Chau (The Whale, The Menu), Mamoudou Athie (Elemental), Joe Alwyn (The Favourite) și Hunter Schafer (Euphoria).

Regizorul Yorgos Lanthimos (Poor Things, The Favourite, The Lobster, Dogtooth) este și co-scriitor alături de Efthimis Filippou (The Lobster, The Killing of the Sacred Deer, Dogtooth), dar și producător, alături de Ed Guiney, Andrew Lowe și Kasia Malipan.

Filmul a avut o prezență remarcabilă la numeroase festivaluri internaționale, obținând mai multe nominalizări importante.

Printre acestea se numără și participarea la Festivalul de Film de la Cannes, unde Jesse Plemons, în rolurile multiple ale lui Robert, Daniel și Andrew, a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun actor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.