AUDIO: Statistică îngrijorătoare! Enorm de mulți copii și tineri suferă de tulburări emoționale cauzate de social media!

Sursa: economictimes.indiatimes.com

Unul din 3 copii cu vârstă între 8 și 17 ani a avut în ultimii 2 ani o forma de tulburare emoțională din cauza expunerii prelungite la rețelele de socializare, arată un studiu al Organizației Salvați Copiii.
Ionut Grigore ne aduce mai multe detalii:

Peste 48 la sută dintre copii petrec mai mult de 6 ore pe zi online în zilele libere de la sfârșit de săptămână sau în vacanță iar aproape tot acest timp este dedicat rețelelor sociale.

Majoritatea copiilor spun că valorile sau interesele lor găsesc o confirmare în conținutul întalnit pe rețelele sociale prin like-uri sau comentarii.

Există și reversul medaliei, altora mediul online le amplifică sentimentele de inadecvare și frustrare și generează anxietate, lipsa de încredere sau depresie.

Mai grav este că intervalul de vârstă la care rețelele sociale încep să fie utilizate frecvent a scăzut între 5 și 10 ani.

În acest context, Asociația „Salvați copiii” lansează o campanie pentru copii, adolescenți, părinți și profesori de conștientizare a efectelor nocive ale consumului în exces de social media intitulata „Poveștile perfecte nu au filtre”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.