HOSPICE Casa Speranţei: Instalaţia patului de spital plin cu 550 de urşi de pluş, amplasată în Piaţa Universităţii, a fost vandalizată

Instalaţia-metaforă a patului cu 550 de ursuleţi de pluş, amplasată de HOSPICE Casa Speranţei la Piaţa Universităţii cu scopul de a atrage atenţia asupra unor cifre dramatice, a fost vandalizată în cursul serii de 11 septembrie. După ce plexiglass-ul a fost spart, s-au furat de pe patul de spital sute de ursuleţi de pluş.

O instalaţie poveste: povestea celor 550 de copii care se luptă pentru un loc în spital

Patul cu ursuleţii de pluş a fost transpunerea creativă, neconvenţională a unei statistici sumbre: 550 de copii cu boli incurabile şi limitatoare de viaţă se luptă pentru un loc în spital. La nivelul ţării noastre, există doar 40 de paturi de paliaţie pentru cei peste 22.000 de copii diagnosticaţi cu o boală incurabilă şi limitatoare de viaţă.

„Nu s-a vandalizat o intalaţie, s-a vandalizat un simbol. Nu au dispărut doar urşi de pe pat, au dispărut poveştile copiilor. În perioada următoare, vom face tot posibilul să redăm dreptul copiilor aflaţi în suferinţă să-şi spună povestea şi să fie văzuţi”, precizează Tiberiu Coman, manager departament comunicare.

Povestea lui Binişor merge mai departe.

HOSPICE continuă campania pentru Spitalul Speranţei cu ajutorul instalaţiei din Piaţa Universităţii, chiar daca aceasta are acum o altă înfăţişare.

„Sunt acum alături de ursuleţul Binişor şi în interiorul instalaţiei de unde au dispărut mai mult decât câteva jucării de pluş. De aici a fost furată speranţa unor copii. Din nou, societatea românească transmite acest mesaj, că nu ne pasă de copiii bolnavi incurabili. Dar pe noi la HOSPICE, acest lucru nu ne-a descurajat niciodată. De aceea, vă invit să treceţi pe la Piaţa Universităţii până pe 30 septembrie, să faceţi o poză la ce a rămas din instalaţie şi să ne ajutaţi să spunem povestea celor peste 22.000 de mii de copii ce au nevoie de Spitalul Speranţei”, completează Mirela Nemţanu, CEO HOSPICE Casa Speranţei.

Despre HOSPICE Casa Speranţei

HOSPICE Casa Speranţei, organizaţie non-profit înfiinţată în 1992 la Braşov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România şi este cea mai mare fundaţie din ţară care oferă gratuit servicii specializate gratuite de acest tip.

Organizaţia are două spitale cu servicii integrate, în Braşov şi Bucureşti, echipe mobile în cinci oraşe – Bucureşti, Braşov, Făgăraş Zărneşti şi Giurgiu, şase sedii destinate oferirii de îngrijire paliativă şi educaţie şi peste 100 de paturi pentru internare şi activităţi adiacente, destinate îngrijirii persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii şi unităţi proprii pentru internare, la domiciliul pacienţilor şi în spitalele partenere.

În cei 32 de ani de existenţă, HOSPICE a adus alinare şi speranţă pentru peste 50.000 de copii şi adulţi. HOSPICE Casa Speranţei este furnizor de educaţie medicală continuă, acreditată de către OAMGMAMR şi înscrisă în Lista Furnizorilor de EMC.

Puteţi sprijini pacienţii HOSPICE şi cauza îngrijirii paliative cu o donaţie (https://www.hospice.ro/doneaza/ ) sau cu un SMS la 8846 cu textul TIMP (4euro).

Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.hospice.ro.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.